Avertizare MAE: Taifunul Lingling ajunge în nord-estul Peninsulei Coreene. Curse aeriene anulate

Ministerul de Externe avertizează românii care se află sau vor să călătorească în Coreea, că Taifunul Lingling va trece peste nord-estul Peninsulei Coreene începând cu ziua de 7 septembrie şi va provoca daune din cauza ploilor abundente şi a vântului care va atinge o viteză de până la 140 km/h.

195 afișări
Imaginea articolului Avertizare MAE: Taifunul Lingling ajunge în nord-estul Peninsulei Coreene. Curse aeriene anulate

Avertizare MAE: Taifunul Lingling ajunge în nord-estul Peninsulei Coreene. Curse aeriene anulate

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Coreea, că autorităţile sud-coreene au estimat că Taifunul Lingling va trece peste nord-estul Peninsulei Coreene începând cu ziua de 7 septembrie 2019 şi va provoca daune serioase din cauza ploilor abundente şi a intensificărilor de vânt, la rafale, care va atinge o viteză de până la 140 km/h. Se recomandă să se manifeste atenţie sporită în zonele afectate, să fie respectate sfaturile autorităţilor locale şi să se urmărească îndeaproape informaţiile distribuite de autorităţile sud-coreene competente”, a transmis MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Instituţia precizează că un număr ridicat de curse aeriene au fost anulate sau au întârzieri foarte mari, fiind necesară consultarea în permanenţă a informaţiilor de zbor oferite de companiile aeriene sau aeroporturile din Republica Coreea.

„Aceste evenimente meteo extreme au loc, de regulă, în perioada iunie - noiembrie. Este necesară monitorizarea evoluţiei fenomenelor generate de taifun şi aplicarea instrucţiunilor autorităţilor locale. Prin apelarea în Republica Coreea a numărului de telefon “131”, se pot obţine în limba engleză prognoze meteo exacte.Pentru cele mai recente prognoze, se recomandă monitorizarea reportajelor mass-media locale şi a site-ului Serviciului Meteorologic Coreean”, se mai arată în comunicatul de presă.

Românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Seoul: 0082.2.797.4924, 0082.2.790.3718 şi 0082.2.797.6438, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Totodată, românii care se confruntă cu urgenţe au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Coreea : 0082.10.8939.4924.

„ Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://seoul.mae.ro, www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii utile şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare -Un SMS îţi poate salva viaţa!-”, mai transmite MAE.

Taguri:
mae,
taifun,
coreea

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici