Avocatul Poporului a atacat la CCR impozitarea pensiilor speciale

  • Avocatul Poporului, Renate Weber, a atacat joi la Curtea Constituţională legea adoptată miercuri de Camera Deputaţilor privind impozitarea cu până la 85% a tuturor pensiilor speciale din România.
  • Ea a explicat pentru MEDIAFAX că, deşi se numeşte taxarea pensiilor, este de fapt o dublă impozitare.
2171 afișări
Imaginea articolului Avocatul Poporului a atacat la CCR impozitarea pensiilor speciale

Avocatul Poporului a atacat la CCR impozitarea pensiilor speciale

„Sunt două chestiuni. Pe de o parte, este vorba despre faptul că e o inechitabilă aşezare a sarcinilor fiscale. Se numeşte taxarea unor pensii. În realitate avem de-a face cu o impozitare, fiindcă taxele ţi le impune statul când îţi oferă un serviciu”, a declarat pentru MEDIAFAX Renate Weber.

Avocatul Poporului a mai spus că este vorba şi despre o supraimpozitare, pentru că toate pensiile de peste 2000 de lei sunt impozitate cu 10%

„În plus, vine aceasta taxare de 10% pentru aceste pensii între 2001 şi 7000 de lei şi de 85% de peste 7001 lei. Ori există un principiu foarte clar al nediscriminării care spune că toata lumea trebuie să fie tratată egal. Aici nu vorbim de un impozit progresiv pe toate veniturile, ci doar pe o categorie, ori aşa ceva, în opinia noastră, este neconstituţional”, a mai explicat Weber.

Impozitarea pensiilor parlamentarilor cu 85%, aprobată de Legislativ

Camera Deputaţilor a decis, miercuri, impozitarea cu până la 85% a pensiilor speciale.

CITEŞTE AICI: Cât devin pensiile speciale după taxare şi care va fi pensia maximă a parlamentarilor?

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici