Avramescu şi Voinescu vor candida din partea PDL la alegerile parlamentare

Consilierul de stat la Preşedinţie Cătălin Avramescu şi jurnalistul Sever Voinescu au anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că vor candida din partea PDL la alegerile parlamentare, în colegii din Prahova.

12 afișări
Imaginea articolului Avramescu şi Voinescu vor candida din partea PDL la alegerile parlamentare

Avramescu şi Voinescu vor candida din partea PDL la alegerile parlamentare

Avramescu a spus că, până la alegeri, îşi va păstra postul de şef al Cancelariei prezidenţiale şi că, dacă va fi ales parlamentar, va opta ulterior între cele două funcţii.

El a susţinut că noua sa calitate, de membru PDL, nu este incompatibilă cu aceea de consilier de stat, pe care o ocupă în prezent în Administraţia Prezidenţială.

Avramescu va candida la Senat, într-un colegiu care va include şi oraşul Mizil, pentru că aceasta este localitatea unde s-a născut.

Proaspătul democrat-liberal a precizat că nu crede în sistemul "oligarhiei politice" şi că speră ca PDL să obţină o majoritate pentru schimbarea sistemului politic şi al celui electoral.

"Trebuie să mergem către simplitatea discursului politic. Trebuie să facem revoluţia bunului simţ, să ne adresăm în cuvinte simple oamenilor normali", a spus Avramescu, adăugând că propria conştiinţă îl împiedică să fie "la modul prost" un soldat disciplinat.

În prima sa ieşire publică în calitate de candidat PDL, Cătălin Avramescu l-a criticat pe premierul Călin Popescu Tăriceanu.

"Avem un prim-ministru care, când vorbeşte, nu sunt sigur că vorbeşte consilierul american sau consilierul celălalt. Nu pare să vorbească omul, nu pare să vorbească o conştiinţă morală autonomă, individuală", a arătat Avramescu.

El şi-a exprimat plastic propriul crez politic: "Nu poţi să stai pe malul apei, pescuind pe balta detaşării politice".

La rândul său, Sever Voinescu a spus că va candida la Camera Deputaţilor într-un colegiu din oraşul Ploieşti, care include şi cartierul în care s-a născut.

"Trăim un moment cu grave trăsături. Am impresia că, dacă oamenii de bună credinţă nu se implică acum, foarte curând, noi toţi, colectivitatea care se cheamă România se poate transforma într-un fel de turmă de ierbivore care merge somnolent spre mlaştina cu crocodili", şi-a exprimat şi Voinescu crezul politic.

După ce Avramescu şi Voinescu şi-au prezentat ofertele politice, prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a spus că democrat-liberalii vor prezenta în conferinţe de presă candidaţii din toate judeţele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici