Baconschi: Aud sau citesc că se prefigurează o succesiune pe linia UNPR la MAE

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a evocat, în declaraţii făcute la Bruxelles, o posibilă " o succesiune pe linia UNPR la portofoliul externelor", el adăugând că în acest caz Cristian Diaconescu ar avea posibilitatea de a-şi dubla mandatul precedent "cu alte nouă luni".

470 afișări
Imaginea articolului Baconschi: Aud sau citesc că se prefigurează o succesiune pe linia UNPR la MAE

Teodor Baconschi (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Aud sau citesc că s-ar prefigura o succesiune pe linia UNPR la portofoliul externelor, e vorba fără surpriză de preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, care a mai îndeplinit funcţia de ministru, pentru nouă luni. Se pare că are, dacă această ipoteză se confirmă, o nouă ocazie de a-şi dubla mandatul cu alte nouă luni", a spus Baconschi.

El a adăugat că are "o relaţie şi de foşti colegi, diplomaţi" cu Diaconescu , relaţie pe care a catalagat-o ca fiind "cât se poate de colegială".

"Dacă revocarea mea va fi dusă la capăt am de gând să-i predau mandatul cu toate elementele de conţinut, astfel încît politica noastră externă să poată beneficia de anumită continuitate, mai ales ca viziune. Nu ca mecanica programului sau contactelor, cât ca repere mari legate de poziţionarea noastră regională", a mai spus Baconschi.

Potrivit unei stiri MEDIAFAX, Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a fost revocat din funcţie, luni, de către premierul Emil Boc.

Preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, şi secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu sunt primele nume înaintate de membri ai coaliţiei de guvernare pentru preluarea portofoliului Afacerilor Externe, după demiterea lui Teodor Baconschi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici