Baconschi despre PDL în opoziţie: Am intrat în purgatoriu. Văd aici condiţia unei renaşteri

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi apreciază că, odată cu trecerea în opoziţie, PDL trebuie să aibă drept cuvinte cheie unitatea şi reconstrucţia, iar după locale să lanseze un proiect de coagulare a dreptei, concluzia sa fiind: "Am intrat în purgatoriu. Văd aici condiţia unei renaşteri".

130 afișări
Imaginea articolului Baconschi despre PDL în opoziţie: Am intrat în purgatoriu. Văd aici condiţia unei renaşteri

Teodor Baconschi (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Prima zi în Opoziţie e foarte propice reflecţiei care pregăteşte reacţia pe termen mediu şi lung. PDL are ocazia de a reveni la principii şi valori pe care le-a cam neglijat, uneori, în numele «pragmatismului» şi sub teribila presiune a guvernării în vremuri de criză. Cum orice abuz e posibil în imperiul lui Voiculescu, Vântu & co, frontul mediatic al mogulilor antireformatori se va comuta pe laude nesfârşite la adresa guvernului Ponta", scrie Baconschi pe blogul personal.

În opinia sa, "în aceste condiţii, PDL are două cuvinte cheie: unitate şi reconstrucţie".

El spune că un obiectiv imediat este "un cât mai robust rezultat la proximele alegeri locale".

"După luna iunie, va trebui să lansăm un proiect de coagulare a forţelor de dreapta, vechi şi noi. Porţile acestei construcţii vor fi obligatoriu deschise către toate personalităţile publice dedicate dreptei, adică libertăţii de a întreprinde şi solidarităţii de merit", propune liderul democrat-liberal.

El consideră că "lovitura parlamentară din 27 aprilie nu ţine loc de alegeri".

"S-a lucrat doar prin «stimularea» oportuniştilor. În plus, aşteptările enorme generate de populismul USL vor fi sau infirmate (cu rapida erodare a guvernului Ponta) sau realizate artificial (cu riscul derapajului macroeconomic). Reformele vor fi stopate. Manipularea se va extinde. Justiţia va primi iarăşi un căluş în gură. Până la toamnă, cabinetul roşu-galben va face situaţia albastră - evident, nu spre binele României, ci spre garantarea unui amplu proces de restauraţie", consideră Baconschi.

El spune că PDL nu are voie să aştepte şi că "e nevoie de figuri credibile, de o altă abordare a dialogului cu electoratul de dreapta şi de o analiză internă care să evite, pe viitor, erorile (intenţionate sau nu) ale trecutului".

"Am intrat în purgatoriu. Văd aici condiţia unei renaşteri", conchide Teodor Baconschi.

Liderii organizaţiilor PDL din Mehedinţi şi Neamţ, Mihai Stănişoară, respectiv Gheorghe Ştefan, au cerut, vineri, demisia preşedintelui PDL, Emil Boc.

La rândul său, Radu Berceanu susţine, potrivit RFI, că întreaga conducere a PDL ar trebui să ceară organizarea rapidă a unui congres extraordinar, înainte sau după alegerile loale, precizând că problema este dacă echipa de conducere "va reuşi să facă măcar în opoziţie o performanţă mai bună".

Liderul Organizaţiei de Femei a PDL Sulfina Barbu a declarat, sâmbătă, răspunzând unei întrebări, că un congres al PDL ar putea avea loc, cu siguranţă, după alegerile locale.

Vicepreşedintele PDL Traian Igaş a declarat sâmbătă, pentru MEDIAFAX, întrebat dacă este necesară organizarea unui congres extraordinar al partidului, că PDL trebuie să se concentreze în acest moment pe alegerile locale, iar, apoi, Colegiul Director al partidului să facă o analiză, un bilanţ.

Liderul PDL Vasile Blaga susţine "ferm" că nu este în nici un fel dezirabil un demers privind organizarea unei Convenţii Extraordinare a PDL, precizând că nu exită un "grup Blaga" şi că eforturile în PDL trebuie mobilizate pentru unitate şi pentru îndeplinirea obiectivelor propuse pentru locale.

Boc a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că nu i s-a cerut demisia de la conducerea partidului şi că nu se gândeşte la un astfel de gest, susţinând că deciziile necesare vor fi luate la finalul ciclului electoral şi că nu există în plan niciun congres al PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici