Berceanu: Echipa de conducere a PDL ar trebui să ceară congres extraordinar, înainte sau după locale

Liderul PDL Radu Berceanu susţine, potrivit RFI, că întreaga conducere a PDL ar trebui să ceară organizarea rapidă a unui congres extraordinar, înainte sau după alegerile loale, precizând că problema este dacă echipa de conducere "va reuşi să facă măcar în opoziţie o performanţă mai bună".

131 afișări
Imaginea articolului Berceanu: Echipa de conducere a PDL ar trebui să ceară congres extraordinar, înainte sau după locale

Berceanu: Echipa de conducere a PDL ar trebui să ceară congres extraordinar, înainte sau după locale (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Eu cred că întreaga conducere ar trebui să declare un congres extraordinar. Există două variante: ori un congres extraordinar foarte rapid, în două săptămâni, ceea ce chiar şi rapid ar încurca puţin lucrurile pentru alegerile locale sau să stabilească de pe acum că pe data de 18 iunie, pe data de 28 iunie, nu ştiu, o dată la o săptămână, două, trei, după alegerile locale, va avea loc un congres de alegeri şi că întreaga echipă şi-a depus mandatul, dar că congresul va avea loc atunci, având în vedere că acum sunt alegerile locale", spune parlamentarul democrat-liberal, citat de RFI.

Radu Berceanu afirmă că "PDL a trecut în Opoziţie, nu e vorba de vreo alegere aici".

"Nu cred că există alternative. La ora actuală, PDL este în Opoziţie. Problema e dacă echipa noastră de conducere va reuşi să facă măcar în Opoziţie o performanţă mai bună, că la guvernare am cam văzut că nu prea s-au descurcat în ultimii un an şi jumătate-doi", a spus Berceanu.

Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu a căzut vineri, în urma adoptării moţiunii de cenzură a USL, iar liderul PSD, Victor Ponta, a fost desemnat premier de către preşedintele Traian Băsescu.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, vineri, că Emil Boc este şi rămâne preşedinte al PDL, precizând că niciun lider al formaţiunii nu i-a cerut acestuia să plece.

Voinescu a spus că la sediul PDL are loc o întâlnire informală a liderilor PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici