Baconschi: În 2012, dacă nu intram în politică, nu mai votam

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a declarat sâmbătă la o dezbatere iniţiată de Grupul pentru Dialog Social - Iaşi că, dacă nu ar fi intrat în politică, nu mai vota la alegerile din 2012, ci îngroşa rândurile nemulţumiţilor care se pregătesc fie de exilul extern, fie de cel intern.

13 afișări
Imaginea articolului Baconschi: În 2012, dacă nu intram în politică, nu mai votam

Baconschi: În 2012, dacă nu intram în politică, nu mai votam (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Vă spun cu sinceritate că în 2012, dacă nu intram în politică, nu mai votam. Aş fi îngroşat rândurile celor nemulţumiţi, care se pregătesc fie de exilul extern, fie de exilul intern. Putem face o schimbare, cu condiţia de a ieşi din letargia civică. Toate comediile la care asistăm ne mănâncă fiecare zi din viaţă. Ne-a adus la un război civil între puterile statului, ne-a demoralizat şi ne-a făcut să ne pierdem gustul pentru binele comun", a spus Teodor Baconschi, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a adăugat că trebuie început un nou ciclu politic "bazat pe ce aducem bun, nu pe ce desfiinţăm".

"Tot ce înseamnă elită urbană are un rol major. Cunosc dezamăgirile, dar suntem prăjiţi dacă nu împingem oameni pregătiţi în politică", a afirmat Teodor Baconschi.

El a mai spus că segmentul de 30-35 la sută, reprezentat de oamenii săraci ai României, nu pot fi lăsaţi să decidă soarta României.

"Ştiu că suntem obosiţi moral. Dar ce facem, aşteptăm ca elitele să emigreze, aşteptăm ca un electorat de 30 la sută să decidă doar pe bază de găletuşe?", a afirmat Baconschi.

Ministrul a precizat că, deşi a intrat recent în politică, înrolându-se în rândurile PDL, se simte "extrem de mic" în efortul de schimbare instituţională, dar că nu vrea să se simtă singur în acest demers.

"Partea activă, acei oameni eliberaţi de resursele asistenţiale, sunt cei care nu au în prezent un vehicul politic. Sunt 60 la sută din oameni care spun că nu mai votează nimic, pentru că nimeni nu mai vorbeşte cu ei. Aceşti oameni trebuie treziţi", a apreciat Teodor Baconschi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici