Baconschi l-a primit pe ambsadorul Rusiei, arătându-şi disponibilitatea pentru o întâlnire cu Lavrov

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, l-a primit, joi, pe ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Aleksandr Churilin, prin care i-a transmis un mesaj de salut omologului rus, Serghei Lavrov, arătându-şi disponibilitatea de a se întâlni cu acesta la Bucureşti, Moscova, sau la un eveniment internaţional.

23 afișări
Imaginea articolului Baconschi l-a primit pe ambsadorul Rusiei, arătându-şi disponibilitatea pentru o întâlnire cu Lavrov

Baconschi l-a primit pe ambsadorul Rusiei, arătându-şi disponibilitatea pentru o întâlnire cu Lavrov (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Potrivit MAE, principalele teme abordate s-au concentrat pe stadiul relaţiilor româno-ruse şi perspectivele dezvoltării lor viitoare.

Şeful diplomatiei române a arătat că dialogul româno-rus trebuie aşezat pe o bază constructivă, modernă, echilibrată.

Ministrul Baconschi a subliniat atenţia pe care o acordă România relaţiilor cu Federaţia Rusă în ansamblu, cu accent pe dimensiunea economică.

De asemenea, potrivit MAE, a fost evidenţiat potenţialul existent pentru promovarea de proiecte comune cu impact la nivelul opiniei publice, cum ar fi festivaluri de film ruso-române sau programe de traduceri din literaturile celor două ţări.

MAE nu precizează dacă proiectul scutului antirachetă a fost pe agenda discuţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici