Baconschi: Ponta a primit mai multe duşuri reci la Bruxelles

Democrat-liberalul Teodor Baconschi a declarat, joi, la ieşirea din sediul de campanie al preşedintelui suspendat Traian Băsescu, că premierul Victor Ponta a primit la Bruxelles "mai multe duşuri reci" şi a cedat pe un punct esenţial în privinţa referendumului.

938 afișări
Imaginea articolului Baconschi: Ponta a primit mai multe duşuri reci la Bruxelles

Teodor Baconschi (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

"Domnul Victor Ponta a primit mai multe duşuri reci de la vârful Uniunii Europene, ieri a făcut experienţa bănuiesc neplăcută, dar pedagogic utilă de a vedea că şi domnul Schulz şi social-democraţii, socialiştii din Parlamentul European i-au spus că nu-şi poate permite din interiorul Uniunii Europene să dinamiteze statul de drept", a susţinut Baconschi.

De asemenea, fostul ministru de Externe a apreciat că prim-ministrul Victor Ponta a cedat într-un punct esenţial, respectiv acela de a accepta organizarea referendumului prin condiţionarea validării acestuia de prezenţa la vot.

"Domnul Ponta a cedat pe un punct esenţial, şi anume acela ca referendumul să fie organizat în conformitate cu decizia Curţii Constituţionale, vor mai fi probabil tentative de diversiune sau abureală (...), însă trebuie să revenim la respectul instituţiilor şi la ordinea de drept dacă vrem să continuăm jocul democratic în România", a mai susţinut Baconschi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici