Baconschi: Proiectul meu politic se numeşte PDL. Cred totodată în nevoia unei ample mişcări populare

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, scrie, pe blogul personal, că proiectul său politic "se numeşte PDL", menţionând că el crede totodată în "nevoia unei ample mişcări populare" şi că urmăreşte "cu simpatie" toate manifestările din societatea civilă care conduc spre acest scop.

197 afișări
Imaginea articolului Baconschi: Proiectul meu politic se numeşte PDL. Cred totodată în nevoia unei ample mişcări populare

Baconschi: Proiectul meu politic se numeşte PDL. Cred totodată în nevoia unei ample mişcări populare (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"În ultima vreme, au apărut în presă diferite speculaţii despre rolul care mi-ar fi fost «atribuit» mie sau, prin mine, Fundaţiei Creştin-Democrate pe care o conduc, în construcţia unei Mişcări Populare în jurul sau în afara PDL. Aş vrea să le precizez celor mai informaţi decât mine asupra acţiunilor în care sunt implicat că proiectul meu politic se numeşte PDL, singura forţă parlamentară a dreptei populare româneşti", explică Baconschi.

El menţionează că, alături de Valeriu Stoica, Sorin Frunzăverde şi de alţi colegi din PDL, pledează pentru "rafinarea doctrinei populare" a partidului şi pentru unificarea tuturor forţelor de dreapta.

"Este o necesitate pentru toţi cei care ne revendicăm de la cultura libertăţii şi a responsabilităţii să ne unim, pentru a ne opune eficient stângii resentimentare şi populiste care nu are un veritabil proiect de viitor pentru România", continuă el.

Teodor Baconschi susţine totodată că este nevoie de o amplă mişcare populară.

"Cred totodată în nevoia unei ample mişcări populare, care să capteze şi suflul societăţii civile. Ca prim-vicepreşedinte al Partidului Democrat Liberal şi ca om de dreapta, urmăresc cu atenţie şi cu simpatie toate manifestările din societatea civilă care conduc spre acest scop", conchide el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici