Baconschi: Telegramele, radiografie corectă a tensiunilor politice româneşti, arată profesionalism

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, miercuri, răspunzând unei întrebări, că telegramele obţinute de Wikileaks privind România oferă "o bună dovadă a profesionalismului diplomaţiei americane" dar şi "o radiografie corectă a tensiunilor şi a orientărilor majore" din politica românească.

48 afișări
Imaginea articolului Baconschi: Telegramele, radiografie corectă a tensiunilor politice româneşti, arată profesionalism

Baconschi: Telegramele, radiografie corectă a tensiunilor politice româneşti, arată profesionalism (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Întrebat cum vede, ca ministru de Externe, telegramele atribuite Wikileaks, Baconshi a răspuns: "Aş spune, cu titlu generic, că ele (cablogramele Wikileaks, n.r.) oferă o bună dovadă a profesionalismului diplomaţiei americane şi, în acelaşi timp, o radiografie corectă a tensiunilor şi a orientărilor majore din interioriul elitei politice româneşti".

Ministrul a precizat că nu doreşte să se lanseze în "comentarii prea ample" pe acest subiect.

Revista Kamikaze a început, duminică, să publice documente obţinute de la Wikileaks, organizaţia condusă de Julian Assange. Redactorul-şef adjunct al publicaţiei, Cătălin Prisăcariu, a anunţat public că documentele postate pe site-ul revistei reprezintă "originalele" telegramelor transmise de Ambasada americană de la Bucureşti către Washington, fără ca asupra lor să fi fost operată vreo selecţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici