Baconschi va fi invitat la audieri în comisie la Senat, pe tema raportului Curţii de Conturi

Senatorul PSD Titus Corlăţean a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că intenţionează să îi invite la audieri la Comisia de politică externă a Senatului, pe care o conduce, pe ministrul Teodor Baconschi şi reprezentanţi ai Curţii de Conturi în legătură cu raportul aferent anului 2010.

236 afișări
Imaginea articolului Baconschi va fi invitat la audieri în comisie la Senat, pe tema raportului Curţii de Conturi

Teodor Baconschi (Imagine: Adreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Privim cu îngrijorare şi cu preocupare acest subiect", a declarat Titus Corlăţean.

El a precizat că intenţionează să îi invite pe ministrul Teodor Baconschi şi oficiali din cadrul Curţii de Conturi la o audiere pe această temă.

"Dorim să vedem ce măsuri trebuie adoptate pentru clarificarea situaţiei", a mai spus Corlăţean.

Ministru de Externe va contesta în justiţie raportul Curţii de Conturi, a declarat, marţi, ministrul de Externe, Teodor Baconschi.

Ministrul a făcut acest anunţ răspunzând întrebărilor jurnaliştilor legate de faptul că au fost acordate sporuri de limbă rară unui număr de 318 angajaţi ai MAE care cunosc limbi precum spaniolă şi italiană.

"Este vorba despre nişte critici făcute şi la adresa MAE, ca şi în cazul celorlalte instituţii publice de către Curtea de Conturi, într-un raport, dar pe care îl contestăm inclusiv în justiţie", a afirmat Baconschi.

Curtea de Conturi nu a emis certificatul de conformitate pentru contul de execuţie a bugetului MAE pe anul 2010, instituţie la care a constatat, printre altele, acordarea abuzivă a indemnizaţiei de cifru de stat, dar şi că vorbitorii de italiană sau spaniolă au primit "spor de limbă rară", de 10% .

Curtea de Conturi a constatat în raportul pe 2010 şi că jumătate din cheltuielile făcute cu pavilionul României de la EXPO Shanghai, respectiv 10.488 mii lei, au fost pentru construcţia şi dotarea pavilionului Greenopolis, care a fost vândut apoi cu 1.425 mii lei, adică 13,59% din valoarea iniţială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici