Bănicioiu invocă nereguli la licitaţiile MT pentru brandul de ţară şi pentru Loganuri

Deputatul PSD Nicolae Bănicioiu a prezentat, marţi, în Comisia Udrea, două rapoarte ale UCEVAP privind atribuirea de către Ministerului Turismului a contractului pentru realizarea brandului de turism al României şi privind achiziţia de autoturisme, arătând că UCEVAP a sesizat mai multe inadvertenţe.

73 afișări
Imaginea articolului Bănicioiu invocă nereguli la licitaţiile MT pentru brandul de ţară şi pentru Loganuri

Deputatul PSD Nicolae Bănicioiu (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Bănicioiu a precizat că Unitatea pentru Coordonarea si Verificarea Achizitiilor Publice (UCEVAP) a constatat că apar inadvertenţe la contractul pentru brandul de ţară şi de aceea licitaţia în acest caz a fost anulată. El a menţionat, din raport, că UCEVAB a precizat că la această licitaţie nu au fost menţionate toate criteriile de participare şi anume nu au fost cerute mai multe documente, printre care certificatele de atestare fiscală a candidaţilor şi ultimul bilanţ contabil.

"UCEVAP ne încadrează aceste lucruri în anumite articole încălcate din Ordonanţa 34/2006", a mai spus deputatul PSD, care a arătat că instituţia a consatat că la licitaţia privind brandul de ţară nu au fost descrise explicit toate aspectele şi algoritmul de calcul privind clasificarea candidaţilor.

"UCEVAP a remis Ministerului Turismului două note privind încălcarea articolelor 33, 85 şi 78 din Ordonanţa 34/2006 (n.r - privind atribuirea contractelor de achiziţie publică)", a mai arătat Bănicioiu, iar în urma acestor note această licitaţie a fost anulată.

Băncioiu a propus membrilor comisiei să ceară ministrului Turismului să le comunice dacă sunt şi alte proceduri de achiziţie organizate la fel de neprofesionist.

În ceea ce priveşte procedura de achiziţie pentru autoturisme, Bănicioiu a precizat că secretarul de stat din ministerul Turismului Sorin Munteanu a arătat că ministerul a achiziţionat 20 de autoturisme Logan. În raportul UCEVAP se arată că au fost trei contracte pentru furnizarea acestor autoturisme, cu firmele Porsche, Midocar şi Dacia, a adăugat Bănicioiu. El a arătat că membrii comisiei trebuie să ceară lămuriri la Ministerul Turismului privind acest contract de achiziţie, deoarece Porsche nu distribuie Loganuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici