Barbu: Ajutorul de 100 de euro la hectar va ajunge în conturile fermierilor în două zile

Ajutorul de 100 de euro la hectar va ajunge în conturile fermierilor în două zile, a anunţat, joi, ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

250 afișări
Imaginea articolului Barbu: Ajutorul de 100 de euro la hectar va ajunge în conturile fermierilor în două zile

Barbu: Ajutorul de 100 de euro la hectar va ajunge în conturile fermierilor în două zile

Ministrul Agriculturii a anunţat că ordinele de plată au fost semnate.

„Au fost semnate ordinele de plată şi în următoarele două zile, sumele pentru achitarea ajutorului de 100 de euro/ha pentru sectorul vegetal vor ajunge în conturile fermierilor”, a scris, joi, pe Facebook, Florin Barbu.

Acesta arată că bugetul pentru acest sprijin este de 1,53 miliarde de lei.

Florin Barbu a anunţat în urmă cu o săptămână că a fost suplimentat bugetul pentru a le oferi fermierilor sprijinul de 100 de euro/ha pentru sectorul vegetal şi 100 de euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin şi avicol.

„Ne-am onorat angajamentele luate în faţa fermierilor. Am obţinut suplimentarea sumelor necesare pentru achitarea ajutorului de 100 de euro/ha, pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin şi avicol”, susţinea ministrul.

Bugetul total este de 1,86 miliarde de lei, astfel încât toţi beneficiarii eligibili vor primi ajutorul de 100 de euro.

Fondurile vor fi distribuite astfel:

- peste 1,53 miliarde de lei pentru fermierii din sectorul vegetal

- peste 141 de milioane de lei pentru crescătorii de porci

- peste 181 de milioane de lei pentru crescătorii de păsări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici