Barna compară dosarul Colectiv cu cel al Revoluţiei sau Mineriadelor: Nu putem să aşteptăm şi să permitem ca şi dosarul Colectiv să aibă aceeaşi soartă

Dan Barna solicită autorităţilor închiderea dosarului Colectiv, precizând că nu ar trebui ca acesta să fie uitat precum dosarul Mineriadei sau al Revoluţiei. Liderul USR susţine că e surprinzător faptul că după patru ani a apărut un film oficial care arată că lucrurile nu au funcţionat bine.

149 afișări
Imaginea articolului Barna compară dosarul Colectiv cu cel al Revoluţiei sau Mineriadelor: Nu putem să aşteptăm şi să permitem ca şi dosarul Colectiv să aibă aceeaşi soartă

Barna compară dosarul Colectiv cu cel al Revoluţiei sau Mineriadelor: Nu putem să aşteptăm şi să permitem ca şi dosarul Colectiv să aibă aceeaşi soartă

„Sunt patru ani de la Colectiv. Este cel puţin surprinzător şi aştept poziţia oficială a autorităţilor, e surprinzător să aflăm acum după patru ani că este şi un film oficial care nu a fost luat în calcul şi care arată că lucrurile nu au funcţionat aşa cum ar fi trebuit să funcţioneze. Aştept poziţia autorităţilor şi le cer în mod ferm ca acest dosar să se încheie. Nu putem să aşteptăm şi să permitem ca şi dosarul Colectiv să aibă aceeaşi soartă cum a avut Mineriada şi dosarul Revoluţiei sau dosarul 10 august, care şi el pare rătăcit prin nişte birouri. Dosarul Colectiv este genul de situaţie unde autorităţile trebuie să dea nişte răspunsuri şi unde trebuie să avem concluzii foarte clare”, a spus Dan Barna, într-o conferinţă de presă la Oradea.

Liderul USR susţine că victimele şi urmaşii acestora trebuie să afle adevărul.

„Dosarul Colectiv este o tragedie, au trecut patru ani. Nu mai e nicio scuză ca acest dosar să nu fie soluţionat şi prezentat opiniei publice. Este o temă care nu mai poate să rămână în uitare. Victimele şi urmaşii acestora merită răspunsuri de la statul român”, a subliniat Barna.

Reacţia vine în contextul în care jurnaliştii de la Libertatea au publicat un filmuleţ de aproximativ 21 de minute, despre care spun că a fost furnizat de un ofiţer de pompieri, iar în imagini se observă modul în care primul echipaj sosit la Clubul Colectiv a acţionat, fiind văzuţi şi civili care ajută la transportarea răniţilor.

Poate fi observată intervenţia haotică a pompierilor depăşiţi de situaţie, pe fundal o persoană strigând: „Nu mai staţi, să scoatem oamenii afară!”. În film apare şi solistul Adrian Despot, care ajută la transportarea răniţilor.

Tinerii morţi sunt transportaţi pe paleţi din cauza numărului insuficient de tărgi aduse de echipaje, însă mulţi dintre aceştia, precum şi răniţii, au fost abandonaţi pe asfalt, iar pompierii trec peste ei.

Abia când un rănit strigă de durere este preluat de pompieri.

Atunci când este pusă problema morţilor, Orlando Şchiopu, şef în cadrul ISU, cedează şi înjură morţii, spunând “Lasă-i în p**a mea!”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici