Barna, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă ca prim-ministru interimar: O variantă de siguranţă

  • Co-preşedintele USR PLUS, Dan Barna, declară că desemnarea lui Nicolae-Ionel Ciucă ca prim-ministru interimar reprezintă „o variantă de siguranţă”.
  • Întrebat, luni seară, la Digi24, despre desemnarea lui Nicolae-Ionel Ciucă ca prim-ministru interimar, Dan Barna a spus că este „o variantă de siguranţă”.
  • „Poate fi privită ca o variantă de siguranţă, atât cât se poate obţine în acest context”, a spus Barna.
2648 afișări
Imaginea articolului  Barna, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă ca prim-ministru interimar: O variantă de siguranţă

Barna, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă ca prim-ministru interimar: O variantă de siguranţă

Întrebat despre reacţia lui Marcel Ciolacu la demisia lui Ludovic Orban, conform căreia gestil este iresponsabil, Dan Barna a evitat o reacţie fermă, spunând doar că „situaţia care s-a generat arată cât de important este ca în zilele următoare să aibă loc acestea negocieri pentru constituirea coaliţiei guvernamentale”.

În ceea ce priveşte demisia în sine a lui Orban, Barna susţine că „este o decizie a premierului luată în cadrul PNL”, iar prioritatea acestor zile sunt negocierile şi constituirea viitorului guvern al României.

Întrebat dacă demisia va ajuta la negocieri, liderul USR a răspuns că „este nevoie de un premier credibil, cu o imagine care să redea speranţa românilor într-o guvernare care poate să facă reforme”.

USR PLUS va merge la consultările de la Cotroceni cu propunerea de premier Dacian Cioloş: „Este o propunere de premier care are şi credibilitate, şi experienţă şi bună practică”.

„Decizia este a preşedintelui. Dacă va fi în această direcţie (de desemnare a lui Cioloş - n.r.) vom fi foarte fericiţi să putem implementa programul cu un premier al nostru. Dacă va avea o altă decizie, vom sta la masă şi vom găsi cea mai bună abordare”, a adăugat Dan Barna.

Întrebat, de asemenea, dacă prezenţa UDMR în viitoarea coaliţie va fi „o frână sau un factor de progres”, Barna a răspuns: „Eu sper că această coaliţie va avea resursele de înţelepciune să facă acele reforme prin care să începem să reconstruim credibilitatea”.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a luat act de demisia lui Ludovic Orban din funcţia de prim-ministru al României.

„Preşedintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuţiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern”, se arată în anunţ.

Ludovic Orban a demisionat luni seară din funcţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici