Vicepremierul Dan Barna, despre incendiul de la Balş: Orice neglijenţă poate duce la pierderea de vieţi omeneşti

Vicepremierul Dan Barna declară că regretă tragedia de vineri dimineaţă de la Institutul Matei Balş din Capitală, soldată cu patru morţi: „Orice neglijenţă, indiferent care vom constata că a fost cauza acestui accident, poate să aibă ca efecte pierderea de vieţi omeneşti”.

402 afișări
Imaginea articolului Vicepremierul Dan Barna, despre incendiul de la Balş: Orice neglijenţă poate duce la pierderea de vieţi omeneşti

Barna despre incendiul de la Balş: Orice neglijenţă poate duce la pierderea de vieţi omeneşti

Dan Barna transmite la RFI condoleanţe după incendiul de la Institutul Matei Balş: „În primul rând, vreau să transmit condoleanţe şi solidaritate familiilor afectate de această tragedie, de această nouă dramă, care se întâmplă la un spital din România. Aşteptăm în orele următoare să vedem care a fost cauza acestui accident, sunt mai multe teorii în spaţiul public şi evit să fac orice speculaţii, tocmai pentru a avea din partea autorităţilor responsabile o concluzie asupra a ceea ce s-a întâmplat acolo. E totuşi de remarcat promptitudinea şi viteza reacţiei, faptul că toate cele 102 persoane din pavilionul respectiv, din clădirea aceea, au fost mutate, 44 sunt deja în alte spitale. Adică pare că reuşim să învăţăm de la o tragedie la alta. Din păcate, nu reuşim să le şi evităm, dar reacţia echipelor de intervenţie a fost şi tehnic şi cantitativ, aş spune, una mulţumitoare".

Întrebat ce trebuie făcut pentru a fi evitate asemenea tragedii, cum a fost şi cea din noiembrie din Piatra Neamţ, vicepremierul a răspuns: „Nu ştiu încă exact cauza accidentului din această dimineaţă, însă e foarte clar că trebuie măsuri foarte dure pentru respectarea regulilor în zone în care se utilizează oxigen, în zone din spital cu risc de incendiu, pentru că orice <lasă că merge şi aşa>, orice neglijenţă, indiferent care vom constata că a fost cauza acestui accident, poate să aibă ca efecte pierderea de vieţi omeneşti, ceea ce este singura dramă care nu mai poate fi reparată. E o tragedie, regret şi sunt alături de familiile afectate".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici