Barna, dezvăluire despre ÎNTREBĂRILE preşedintelui pe justiţie: Sunt foarte apropiate de temele transmise Parlamentului

Preşedintele USR Dan Barna, a declarat, joi, după consultările de la Cotroceni cu Klaus Iohannis, pe tema justiţiei, că cele două întrebări la referendumul din 26 mai sunt foarte apropiate de temele deja transmise Parlamentului.

348 afișări
Imaginea articolului Barna, dezvăluire despre ÎNTREBĂRILE preşedintelui pe justiţie: Sunt foarte apropiate de temele transmise Parlamentului

Barna, dezvăluire despre ÎNTREBĂRILE preşedintelui pe justiţie: Sunt foarte apropiate de temele transmise Parlamentului

"Am discutat despre întrebări. Ne-a spus că sunt foarte apropiate de temele din scrisoarea adresată Parlamentului. România are nevoie de o modificare a Constituţiei. Pe actuala formă constituţională, vedem că avem o instituţie prezidenţială golită de nişte atribuţii prin lege. Dacă ne amintim cazul Kovesi, atribuţiile preşedintelui au fost diminuate artificial prin decizia aceea a Curţii", a declarat Dan Barna, joi, la finalul consultărilor.

Delegaţia partidului care a fost prezentă la Palatul Cotroceni a fost formată din: Dan Barna, Cătălin Drulă, Stelian Ion, Cristian Ghinea şi Vlad Botoş.

Ludovic Orban a declarat, după consultările cu Klaus Iohannis pe acest subiect, că liberalii vor garanta românilor că voinţa exprimată la referendum va presupune obligaţia PNL de a o transpune în Constituţie şi legislaţie.

De la ora 16.45 vor veni cei de la PMP la consultări, urmaţi, la ora 17.30, de cei de la UDMR şi la 18.15 - grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Vineri sunt invitate la Cotroceni delegaţiile PSD şi ALDE, de la ora 11.00, respectiv ora 12.00. Preşedinţia a mai precizat că fiecare delegaţie poate fi formată din maximum cinci persoane.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au spus că nu vor fi prezenţi la Palatul Cotroceni.

Pe 1 aprilie, Klaus Iohannis a anunţat că va adresa Parlamentului o nouă consultare care lărgeşte aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face „mai eficient şi mai puternic”.

La patru zile distanţă, şeful statului a spus că cele două teme, transmise Legislativului, ca fiind de interes naţional care urmează să fie puse în discuţie la referendumul din 26 mai sunt: interzicerea amnistiei şi graţierii pentru fapte de corupţie şi interzicerea ordonanţelor de urgenţă ale Guvernului în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct Curtea Constituţională cu privire la ordonanţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici