Barna: În comisiile din PE se va discuta despre problemele penale ale Rovanei Plumb. Ne facem de râs

Preşedintele USR Dan Barna a declarat, luni, că nominalizarea Rovanei Plumb în funcţia de comisar european din partea României este ruşionasă şi că în comisiile din PE se va discuta despre problemele penale ale Rovanei Plumb, nu despre competenţa acesteia pentru transporturi.

137 afișări
Imaginea articolului Barna: În comisiile din PE se va discuta despre problemele penale ale Rovanei Plumb. Ne facem de râs

Barna: În comisiile din PE se va discuta despre problemele penale ale Rovanei Plumb. Ne facem de râs

„Nu poţi să trimiţi o persoană cu probleme de credibilitate. În comisii nu se va discuta despre abilitatea doamnei Plumb pentru transporturi, care nu există. În comisii se va discuta fix despre problemele penale, despre Belina şi celelalte lucruri. Ne facem de râs ca ţară. Dacă nu vorbim de oameni competenţi noi nu avem nicio schimbare la nivel european”, a declarat Dan Barna, la Realitatea TV.

Liderul USR a adăugat că nominalizarea este una ruşinoasă.

„Această nominalizare e ruşinoasă. E un portofoliu important, major, mai ales că transportatorii români sunt foarte prezenţi pe piaţa europeană. Nu este un vot împotriva României. Este un vot împotriva unei nominalizări iresponsabile a PSD, acelaşi PSD care aproape ne-a scos din Europa. Ceea ce se întâmplă este că doamna Dăncilă pune la risc poziţia României, trimiţând acolo o persoană care are probleme de integritate, care a fost salvată de Parlament pentru o cercetare. Riscul nu este că nu o vor vota colegii mei, ci că Parlamentul European o va respinge şi România se va face de ruşine. Ştim că nu există susţinere”, a mai spus Barna.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va anunţa, marţi, componenţa Colegiului comisarilor europeni. Rovana Plumb este propunerea României pentru funcţia de comisar european, propunere acceptată de preşedintele CE.

Rovana Plumb apare pe lista propunerilor de comisari europeni din partea României, acceptaţi de preşedintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

Preşedintele CE urmează să prezinte, marţi, de la 13.00, ora României, componenţa Colegiului comisarilor europeni.

Comisarii europeni nominalizaţi de Ursula von de Leyen urmează să fie audiaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului European în perioada 30 septembrie - 8 octombrie, informează publicaţia Le Monde.

 

Taguri:
barna,
plumb,
comisar

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici