Barna: La 32 de ani de la Revolta muncitorilor din Braşov, dosarul e plimbat în birourile procurorilor

Liderul USR Dan Barna acuză autorităţile române că, la 32 de ani de la Revolta muncitorilor de la Braşov, dosarul evenimentului e încă plimbat în birourile procurorilor, justiţia nereuşind să spună clar cine sunt vinovaţii.

300 afișări
Imaginea articolului Barna: La 32 de ani de la Revolta muncitorilor din Braşov, dosarul e plimbat în birourile procurorilor

Barna: La 32 de ani de la Revolta muncitorilor din Braşov, dosarul e plimbat în birourile procurorilor

La 32 de ani de la revolta muncitorilor de la Braşov, dosarul acelor evenimente e încă plimbat prin diferite birouri de procurori. 32 de ani mai târziu, justiţia nu reuşeşte să ne spună clar cine au fost cei care au anchetat şi torturat cetăţeni care îşi cereau drepturile. 32 de ani în care adevărul e ţinut departe de ochii noştri, iar dreptatea nu e oferită victimelor. Ambiguităţile şi complicităţile care fac ca acest dosar să nu aibă soluţie nici acum sunt toxice. Ne-au otrăvit trecutul, ne compromit prezentul şi ne anulează viitorul”, a scris Dan Barna, pe Facebook.

În urmă cu 32 de ani, coloana de manifestanţi de la fosta Uzină s-a oprit la intersecţia de la Spitalul Judeţean şi au cântat „Deşteaptă-te române”.

Revolta de la Braşov din 1987 a fost o acţiune de protest organizată de muncitorii Intreprinderii de Autocamioane, împotriva politicilor economice şi sociale impuse în de Regimul Nicolae Ceauşescu.

Taguri:
barna,
revoltă,
braşov

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici