Barna: Nu cred că este partid vechi pe care Tăriceanu să nu-l fi păcălit în vreo tură electorală

Dan Barna a declarat despre Călin Popescu Tăriceanu că a trădat toate partidele politice din care a făcut parte, în contextul ieşirii ALDE de la guvernare şi alianţei cu Pro România. Liderul USR a adăugat că sprijină generaţiile noi şi luptă pentru a le oferi „libertatea de a fi cetăţeni planetari”.

154 afișări
Imaginea articolului Barna: Nu cred că este partid vechi pe care Tăriceanu să nu-l fi păcălit în vreo tură electorală

Barna: Nu cred că este partid vechi pe care Tăriceanu să nu-l fi păcălit în vreo tură electorală

„Nu cred că este partid vechi pe care domnul Tăriceanu să nu-l fi păcălit în vreo tură electorală. Orice structură politică mai consistentă pe care am avut-o, domnul Tăriceanu a susţinut-o şi a tradat-o la un moment dat. Nu cred că mai există vreo opţiune în vechea clasă politică, pentru că singura strategie care a existat până acum, a fost exact aceasta, vopsim gardul, schimbăm perdelele şi ne prezentăm ca o nouă alternativă şi ca o nouă opţiune pentru România, care magic, va îmbunătăţi lucrurile. Nu s-a întâmplat aşa, după treizeci de ani am ajuns la marginea Euopei”, a afirmat Barna, într-o conferinţă de presă suţinută vineri la Galaţi.

Acesta a mai spus că nu mai crede în şansa vechiului sistem, precizând că „vechea clasă politică a terminat combustibilul”.

„Există este o forţă politică nouă, alianţa USR PLUS, care „aduce în societate energia de care avem atâta nevoie. Există speranţă, există alternativă, eu personal, cred că România poate fi transformată pentru a fi o ţară în care tinerii doresc să trăiască”, a explicat Barna.

Liderul USR a mai spus că susţine generaţiile noi şi luptă pentru a le oferi „libertatea de a călători, libertatea de a fi cetăţeni planetari, cum e lumea acum, nu poate fi îngrădită, dar dacă există oportunităţi locale, foarte mulţi tineri le vor folosi”.

ALDE a stabilit, luni, ieşirea de la guvernare şi alianţa cu Pro România. Cele două partide au decis să îl susţină pe Mircea Diaconu candidat independent la prezidenţiale. În afară de Ramona Mănescu, toţi miniştrii ALDE au demisionat din funcţie.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, demisiile celor trei miniştri ai ALDE.

Taguri:
barna,
tăriceanu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici