Barna, pretendent la funcţia de şef al Camerei Deputaţilor: Nu e fezabil ca puterea să fie la un partid, iar ceilalţi să fie parteneri de antrenament

Ideea că toată puterea în stat este în mâna unui partid, iar celelalte partide din coaliţie sunt parteneri de antrenament nu e fezabilă, spune liderul USR, Dan Barna, care nu consideră o soluţie de echilibru solicitarea PNL de a avea premier şi preşedinte al Camerei Deputaţilor.

365 afișări
Imaginea articolului Barna, pretendent la funcţia de şef al Camerei Deputaţilor: Nu e fezabil ca puterea să fie la un partid, iar ceilalţi să fie parteneri de antrenament

Barna, pretendent la funcţia de şef al Camerei Deputaţilor: Nu e fezabil ca puterea să fie la un partid, iar ceilalţi să fie parteneri de antrenament

„Ideea că toată puterea în stat este în mâna unui partid, iar celelalte partide din coaliţie sunt parteneri de antrenament nu e fezabilă pentru credibilitatea că acest guvern nu e pentru şase luni, cu pentru a guverna timp de patru ani”, spune Dan Barna, după consultările de la Parlament.

El afirmă că USR PLUS doreşte o coaliţie care să guverneze următorii patru ani.

La rândul său, Dacian Cioloş a spus că formaţiunile de centru-dreapta trebuie să găsească „o soluţie echilibrată”.

„Soluţia nu e echilibrată când totul se duce într-o parte, iar noi luăm doar restul. E vorba de echilibrul pe care îl căutăm şi îl dorim. (...) Vrem să evităm situaţii pe care România le-a mai avut când a avut coaliţii. Noi ne dorim un program de guvernare, o echipă care să respecte un echilibru decizional ca să ne asigurăm că niciunul dintre parteneri nu caută alte alternative. România are nevoie de stabilitate în următorii ani”, precizează Dacian Cioloş.

Dan Barna mai spune că preşedintele Klaus Iohannis a rezonat cu ideea că nu se poate pune problema să existe o competiţie pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

„Nu putem porni la maraton cu un picior rupt, respectiv în situaţia în care această coaliţie vine în parlament şi spune că o bucată din înţelegere şi din credibilitatea Rguvernării stă în arbitrajul PSD, nu doar că nu o să fim credibili, dar nu va fi nicio stabilitate a coaliţiei”, apreciază Barna.

PNL doreşte funcţiile de premier şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, în timp ce USR PLUS revendică şefia Camerei Deputaţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici