Barroso: România are progrese pe MCV, rămân îngrijorări privind corupţia şi independenţa justiţiei

Preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, a declarat, vineri, la Bruxelles, după întrevederea cu preşedintele Traian Băsescu, că România a făcut progrese în cadrul MCV, dar rămân îngrijorări privind independenţa justiţiei şi corupţia.

248 afișări
Imaginea articolului Barroso: România are progrese pe MCV, rămân îngrijorări privind corupţia şi independenţa justiţiei

Traian Basescu si Manuel Barroso (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şeful Executivului european a declarat că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu ultimul raport MCV din 22 ianuarie, concluzia fiind că Bucureştiul a făcut progrese, dar mai rămân "îngrijorări".

"România a înregistrat progrese semnificative în multe domenii, dar rămân îngrijorări legate de independenţa sistemului judiciar şi de corupţie. Aşteptăm să se ajungă la un consens pentru a îndeplini toate obiectivele din acest raport", a precizat Jose Manuel Barroso.

Preşedintele CE a mai spus că procesul de reforme trebuie să continue în România, iar "rezultatele obţinute până acum trebuie să fie consolidate".

Jose Manuel Barroso a mai precizat că a discutat cu Traian Băsescu despre situaţia economică din România, unde "perspectiva macroeconomică s-a îmbunătăţit, iar riscurile legate de balanţa de plăţi au scăzut semnificativ".

În acest context, Barroso a subliniat că CE susţine "că tărie reformele din România".

Referitor la R. Moldova, Barroso a mulţumit României şi personal preşedintelui Băsescu pentru investiţiile făcute în această ţară.

Totodată, el i-a mulţumit şefului statului pentru "conversaţia sinceră şi deschisă", pentru "analizele făcute şi pentru felul în care mi-a explicat dificultăţile cu care se confruntă ţara sa, regiunea din care vine".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici