Băsescu a avut o întrevedere cu un reprezentant al Băncii Mondiale. Oaspetele a purtat o insignă cu tricolorul românesc - FOTO

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe directorul de ţară pentru Europa Centrală şi Ţările Baltice al Băncii Mondiale, Peter Harrold, şeful statului remarcând că oaspetele său poartă la reverul sacoului o insignă cu tricolorul românesc.

226 afișări
Imaginea articolului Băsescu a avut o întrevedere cu un reprezentant al Băncii Mondiale. Oaspetele a purtat o insignă cu tricolorul românesc - FOTO

Băsescu a avut o întrevedere cu un reprezentant al Băncii Mondiale. Oaspetele a purtat o insignă cu tricolorul românesc (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

La începutul întrevederii, înainte de discuţiile oficiale, Traian Băsescu a remarcat la reverul sacoului lui Peter Harrold o insignă cu steagul românesc, afirmând că acesta este "un prieten al României".

"Am văzut propunerile dumneavoastră legate de viitoarele acţiuni privitoare la economia României. Sunt, mai mult sau mai puţin, acţiuni cu care am fost de acord împreună cu FMI şi cu UE, ceea ce înseamnă că vom beneficia de oportunitate pentru a beneficia de asistenţa dumneavoastră tehnică, expertiza dumneavoastră, pentru a ne atinge obiectivele", a spus, la începutul discuţiilor, Traian Băsescu.

Peter Harrold a afirmat, la rândul său, că este momentul ca părţile implicate să se focuseze pe implementare, subliniind că "acum este momentul" să se treacă de la obiectivele "pe hârtie" la acţiune propriu-zisă.

Traian Băsescu a mai spus că intenţia României este de a face ca agricultura să fie o prioritate de top, reamintind că anul 2011 a fost unul foarte bun pentru acest domeniu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici