Băsescu a depus plângere împotriva lui Nicolăescu pentru acuzaţiile că ar suferi de boli psihice

Preşedintele Traian Băsescu a depus plângere împotriva ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, solicitând daune morale de 50.000 de lei, pentru afirmaţiile acestuia potrivit cărora şeful statului ar suferi de boli din categoria bolilor psihice, relatează Pro Tv.

1 afișare
Imaginea articolului Băsescu a depus plângere împotriva lui Nicolăescu pentru acuzaţiile că ar suferi de boli psihice

Băsescu a depus plângere împotriva lui Nicolăescu pentru acuzaţiile că ar suferi de boli psihice

Primul termen de judecată în acest proces va avea loc la Judecătoria Sectorului 1 din Bucureşti, după vacanţa judecătoarească.

Preşedintele a depus plângerea printr-o casă de avocatură.

În 10 iunie, ministrul Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu, a declarat, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că preşedintele Traian Băsescu "suferă de mai multe boli care intră în categoria bolilor psihice".

Întrebat despre criticile şefului statului în privinţa situaţiei din sănătate, ministrul a spus că acest lucru se întâmplă de doi ani, dar că "preşedintele minte cum îi place să mintă de fiecare dată".

El a apreciat că Băsescu ar trebui să se abţină de la "declaraţii politice iresponsabile", arătând că sănătatea este o problemă în România din anul 1975, când Ceauşescu a decis plătirea datoriei externe şi ca urmare nu au mai fost suficiente fonduri. "Dacă ar avea bun simţ şi responsabilitate pentru cetăţeni, preşedintele ar trebui să vorbească cu mai multă prudenţă", a declarat ministrul.

Nicolăescu a adăugat că preşedintele "este înconjurat de slugi care nu au curajul să îi spună ce se întâmplă în ţară", nominalizându-i pe preşedintele PD, Emil Boc, şi pe cel al PLD, Theodor Stolojan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici