Băsescu a discutat cu viceguvernatorul BNR Cristian Popa

Preşedintele Traian Băsescu a discutat, joi seară, potrivit Antena 3, cu viceguvernatorul BNR Cristian Popa, nume vehiculat, în ultimele zile, ca posibil premier în locul lui Emil Boc.

84 afișări
Imaginea articolului Băsescu a discutat cu viceguvernatorul BNR Cristian Popa

Băsescu a discutat cu viceguvernatorul BNR Cristian Popa (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Surse politice preluate de Antena 3 au declarat că preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit joi seară cu Cristian Popa, viceguvernator BNR, pentru a discuta despre funcţia de premier.

Agenţia MEDIAFAX a anunţat, marţi, citând surse din PDL, că Popa ar putea fi nominalizarea pentru postul de premier tehnocrat, dar cu cabinet politic, pe care şeful statului ar putea să o prezinte, pentru a solicita sprijin, parlamentarilor democrat-liberali.

Preşedintele s-a întâlnit, marţi, la Parlament, timp de două ore, cu parlamentarii PDL.

După întâlnire, şeful statului a declarat, în legătură cu ideea unui premier independent, că aceasta poate fi o soluţie, menţionând însă că nu crede că în coaliţie va exista o susţinere în acest sens.

El a avut întâlniri mai multe întâlniri, începând de duminică, la care au participat reprezentanţi ai PDL la nivel local şi central. De asemenea, şeful statului s-a întâlnit cu UDMR, UNPR şi cu liderul grupului minorităţilor.

Surse democrat-liberale declarau că din discuţiile preşedintelui cu reprezentanţii PDL a reieşit posibilitatea înlocuirii premierului Emil Boc, o variantă susţinută de şeful statului, fiind numirea unui premier independent.

În acest context, presa a vehiculat mai multe nume, cum ar fi Mugur Isărescu, Mihai Tănăsescu, Cristian Popa, Călin Georgescu.

În toamna anului 2009, Cristian Popa a fost susţinut de PDL pentru actualul mandat de membru în CA şi viceguvernator BNR.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici