Băsescu a semnat decretul de eliberare din funcţie a lui Remeş

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că a semnat decretul de eliberare din funcţie a ministrului demisionar al Agriculturii, Decebal Traian Remeş şi i-a cerut premierului să îi propună "fără întârziere" un succesor al acestuia.

1 afișare
Imaginea articolului Băsescu a semnat decretul de eliberare din funcţie a lui Remeş

Băsescu a semnat decretul de eliberare din funcţie a lui Remeş

Şeful statului a spus că decretul referitor la Remeş va fi publicat, vineri, în Monitorul Oficial.

Băsescu a precizat că, având în vedere situaţia execpţională în care se află Remeş, a acceptat să semneze decretul de eliberare din funcţie, fără a fi nominalizat un înlocuitor.

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut, joi, premierului Călin Popescu Tăriceanu să facă "de urgenţă" o propunere pentru Ministerul Agriculturii, precizând că are exigenţa să fie o persoană competentă, care să rezolve problemele din domeniu.

Şeful statului a amintit de avertismentul Comisiei Europene, conform căruia România are la dipoziţie o lună pentru a corecta deficienţele din sistemul de plăţi din agricultură, riscând, în caz contrar, să se confrunte cu reducerea cu 25% a fondurilor europene pentru subvenţionarea acestui sector de activitate.

Ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remeş, i-a înmânat, joi, premierului Călin Popescu Tăriceanu demisia sa din funcţie, cerere acceptată de şeful Guvernului, după ce postul naţional de televiziune a difuzat, miercuri seara, imagini din înregistrarea video a întâlnirii sale cu fostul ministru Ioan Avram Mureşan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici