Băsescu a semnat decretul de pensionare a lui Virgil Ardelean

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, vineri, decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorui general de poliţie Virgil Ardelean şi ale chestorului şef de poliţie Nicolae Chesnoiu cu Ministerul Administraţiei şi Internelor.

280 afișări
Imaginea articolului Băsescu a semnat decretul de pensionare a lui Virgil Ardelean

Băsescu a semnat decretul de pensionare a lui Virgil Ardelean (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Potrivit Preşedinţiei, şeful statului a semnat, vineri, decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului-şef de poliţie Chesnoiu Niculae cu Ministerul Administraţiei şi Internelor.

De asemenea, Băsescu a semnat decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului general de poliţie Ardelean Virgil cu Ministerul Administraţiei şi Internelor.

De asemenea, şeful statului a mai semnat decretele privind trecerea în rezervă a generalului de brigadă - cu o stea Daniel Coman, generalului de brigadă - cu o stea Laurian Gheorghe, generalului-maior-cu două stele Marin Ioniţă, generalui de brigadă-cu o stea Sorin Dunea din Serviciul Român de Informaţii, precum şi privind acordarea gradului de general de brigadă-cu o stea colonelui Sava Constantin şi colonelului Ioan Voicu din Serviciul Român de Informaţii şi trecerea acestora în rezervă cu noul grad.

Totodată, Traian Băsescu a mai semnat decretele privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului de poliţie Gheorghe Chereji cu MAI, privind acordarea gradului profesional de chestor de poliţie comisarului şef de poliţie Tudorel Sighinaş şi comisarului şef de poliţie Petre Iana din MAI şi încetarea raporturilor de serviciu ale acestora cu ministerul. Tot vineri, Băsescu a semnat încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului de poliţie Ilie Călăraşu cu Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Şeful statului a mai semnat decrete privind trecerea în rezervă a unor generali MApN, de acordare a gradului de general de brigadă-cu o stea colonelului Constantin Apetroaie din Ministerul Apărării Naţionale şi trecerea acestuia în rezervă cu noul grad, de înaintare în grad de general-locotenent-cu trei stele a generalui-maior-cu două stele Corneliu Grigore din Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi trecerea acestuia în rezervă cu noul grad, dar şi de trecere în rezervă a altior trei generali din STS.

Chestorul general Virgil Ardelean, şeful Direcţiei Generale Management Operaţional din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), şi şeful Direcţiei Financiare, chestorul Nicolae Chesnoiu, şi-au depus cererile de pensionare din funcţie.

Virgil Ardelean şi-a depus demisia din funcţia de şef al DGIPI pe 20 iulie 2006, împreună cu şefii SRI şi SIE, în urma scandalului fugii din ţară a sirianului Omar Hayssam (implicat în răpirea a trei jurnalişti români în Irak-n.r.), însă demisia sa nu a fost aprobată de preşedintele Traian Băsescu întrucât era de competenţa premierului Călin Popescu Tăriceanu.

De atunci, premierul nu l-a înlocuit pe Ardelean întrucât, iniţial, ministru Vasile Blaga a amânat numirea unui nou şef al DGIPI, iar ulterior Călin Popescu Tăriceanu nu a fost de acord cu persoana propusă de fostul ministru de Interne. La sfârşitul lunii septembrie 2006, fostul ministru de Interne Vasile Blaga l-a propus în funcţia de şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) pe liberalul Alexandru Boer, atunci director de cabinet al ministrului, dar propunerea sa a fost refuzată de premier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici