Băsescu a ţinut la Bran un discurs şi a mâncat bulz şi pastramă

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus, sâmbătă, participanţilor la sărbătoarea "Răvăşitul oilor", de la Bran, că respectă oamenii muntelui şi a mulţumit pentru ospitalitate, după care a fost invitat la o masă tradiţională, cu brânză, pastramă şi afinată.

202 afișări
Imaginea articolului Băsescu a ţinut la Bran un discurs şi a mâncat bulz şi pastramă

Băsescu a ţinut la Bran un discurs şi a mâncat bulz şi pastramă (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful statului şi soţia sa au fost întâmpinaţi de primarul Gheorghe Hermeneanu, de localnici şi de turişti.

Traian Băsescu a urcat pe scena amenajată pentru spectacolelele folclorice şi i-a salutat pe cei prezenţi. El a fost primit cu urarea "Să trăiţi bine!".

"Şi dumneavoastră să trăiţi bine!", a spus şeful statului.

El a amintit că anul trecut a particicipat la manifestarea de recunoaştere a meritelor generalului Traian Mosoiu, "o mare personalitate plecată din Bran".

"Vă reîntâlnesc cu plăcere şi vă mărturisesc că vreau să cumpăr brânză de burduf şi în coajă de brad. Negreşit trebuie să fac astfel de cumpărături. Vreau să vă asigur de respectul meu faţă de oamenii muntelui, faţă de dumneavoastră şi vreau să vă mulţumesc pentru ospitalitatea pe care aţi dovedit-o faţă de mine şi faţă de soţia mea. Este de subliniat faptul că este pentru primul an când acest festival este introdus în circuitul manifestărilor de tradiţie din România şi vreau să vă spun că întotdeauna este important să fim împreună, să fim prieteni unii cu alţii. Eu sunt prietenul dumneavoastră. Să dea Dumnezeu să trăiţi bine!" a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele a primit din partea reprezentanţilor asociaţiei "Fiii şi prietenii Branului" o carte monografie document despre generalul Traian Mosoiu, fiu al Branului.

Şeful statului s-a fotografiat cu sute de vizitatori aflaţi la târg, iar la un moment dat a ajuns la standul ANTREC unde a primit mai multe broşuri informative printre care şi una referitoare la "încurajarea activităţilor turistice". El a sfătuit-o pe Marilena Stoian, preşedinte ANTREC România, să urce pe scenă şi să înmâneze turiştilor această broşură.

"Este mai bine să urcaţi pe scenă, să fiţi aproape de oameni, oamenii vor afla mai repede despre proiectele dumneavoastră şi vor înţelege mai bine intenţiile în domeniul turistic", a spus Traian Băsescu.

Ulterior, gazdele i-au condus pe preşedintele României şi pe soţia sa la locaţia unde au organizat o masă tradiţională.

Traian şi Maria Băsescu au fost întâmpinaţi cu un colac mare şi sare de către ciobanii din zonă şi au mâncat bulz cu brânză de burduf, brânză în coajă de brad şi pastramă, dar au gustat şi afinată. Oaspeţii au primit în dar din partea gazdelor mai multe borcane din plastic cu dulceaţă de afine, zmeură şi mure şi invitaţia de a reveni anul viitor la Bran. De asemenea, au primit şi două calupuri de brânză de burduf, una clasică şi una în coajă de brad.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici