Băsescu a votat pentru un primar care să continue proiectul de modernizare a Bucureştiului (Video)

Preşedintele Traian Băsescu, soţia sa şi fiica cea mică au votat, duminică, la Liceul Xenopol din Capitală, şeful statului declarând la ieşirea din secţia de vot că viitorul primar, care trebuie să continue proiectul existent de modernizare a Bucureştiului, are nevoie de susţinerea bucureştenilor.

13 afișări
Imaginea articolului Băsescu a votat pentru un primar care să continue proiectul de modernizare a Bucureştiului (Video)

Băsescu a votat pentru un primar care să continue proiectul de modernizare a Bucureştiului (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful statului a sosit la Liceul Xenopol împreună cu soţia şi cu cele două fiice. Traian Băsescu împreună cu soţia sa şi cu fiica cea mică au intrat în secţia de votare, unde preşedintele i-a salutat pe cei prezenţi şi a fost fotografiat cu telefoanele mobile de câţiva membri ai biroului secţiei de votare.

Întrebat dacă are emoţii, Traian Băsescu a răspuns că nu are, din moment ce nu candidează.

După ce a votat, preşedintele Băsescu a dat mâna cu membrii biroului secţiei de votare şi a răspuns întrebărilor jurnaliştilor. El a spus că speră într-o prezenţă mare la vot pentru că primarul care va fi ales are nevoie de susţinerea bucureştenilor.

"Vă spun din experienţă, modernizarea Bucureştiului este un proces extrem de greu, extrem de dificil de realizat dacă primarul nu este susţinut de Consiliu pe de o parte, dar cel mai important este să fie susţinut de bucureşteni, pentru că modernizarea Bucureştiului înseamnă lucrări care de multe ori generează inconveniente", a afirmat Băsescu.

El a afirmat că infrastructura Bucureştiului trebuie refăcută.

"Ştiu de la dumneavoastră - nu este o critică pentru presă - că totdeauna vă supăraţi că se lucrează prea multe bulevarde deodată, dar Bucureştiul este putred dedesubt şi trebuie refăcută infrastructura. Dacă stăm să le luăm bulevard cu bulevard, probabil ne trebuie 100 de ani. De aceea, de multe ori lucrările se desfăşoară simultan pe mai multe fronturi", a spus Băsescu.

În opinia sa, primarul Capitalei trebuie să fie un om hotărât, "care să nu schimbe ceea ce a început".

"Şi nu este o declaraţie pro domo. Eu mi-am asumat un proiect de modernizare a Bucureştiului pe un studiu japonez, am făcut atât cât am avut timp în mandatul meu, a continuat în mandatul primarului Videanu, iar următorul primar trebuie să rămână consecvent pe soluţiile din studiul japonez. Altfel, dacă începem inovaţii, acum s-ar putea ca proiectul de modernizare al Bucureştiului să fie ratat", a afirmat Băsescu.

El a ţinut să sublinieze "cu toată responsabilitatea" că nimeni nu va putea schimba Bucureştiul peste noapte sau într-un singur mandat. "Fiecare primar lasă ceva din sănătatea lui şi nervii lui, din sufletul lui, într-un mandat de primar. Poate şi asta trebuie apreciat", a spus Băsescu.

Şeful statului a adăugat că în mandatul său el a lăsat "mult suflet" şi un proiect despre care a spus că ar dori să fie continuat.

La ieşirea din secţia de votare, Traian Băsescu a fost întâmpinat de un fost angajat al companiei Rolast Piteşti, care i-a înmânat un memoriu, rugându-l pe şeful statului ca acel document să fie analizat la Preşedinţie.

Şeful statului l-a asigurat pe acesta că documentul va fi analizat şi va fi transmis către instituţiile abilitate să rezolve problema. "Sunteţi al treilea preşedinte pe care îl sesizez", i-a spus bărbatul şefului statului. "Poate de data asta aţi nimerit bine", a replicat Băsescu.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici