Băsescu: Acordul cu FMI, cea mai bună soluţie pe care România putea să o adopte

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că soluţia cuprinsă în proiectul de acord cu Fondul este cea mai bună care putea fi adoptată la acest moment.

20 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Acordul cu FMI, cea mai bună soluţie pe care România putea să o adopte

Preşedintele Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

El s-a declarat un susţinător al soluţiei adoptate, respectiv reducerea cheltuielilor, considerând-o cea mai bună în acest moment pentri România, fiind o soluţie bazată pe cifrele economice.

"Toată lumea dă soluţii, partidele se reped să dea soluţii, dar nu sunt susţinute de cifre", a spus Băsescu, adăugând că "pe aceşti diletanţi" îi consideră "promotori ai dezinformării românilor".

Preşedintele a declarat că se impun în continuare măsuri prin reducerea evaziunii fiscale şi lărgirea bazei de impozitare.

"Insist pentru măsuri interne şi nu pentru crearea premiselor ca şi în continuare să împrumutăm bani", a menţionat Traian Băsescu, sibliniind că "Fondul nu-i Armata Salvării, nu face cadouri".

Sindicaliştii au anunţat, marţi, imediat după întlânirea cu şeful statului, că CES se va reuni vineri pentru a discuta măsurile prevăsite în scrisoarea către Fond.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut Guvernului să reînceapă negocierile cu FMI, în cazul în care CES nu va aproba modificările convenite de autorităţi cu instituţiile internaţionale, a declarat preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici