Băsescu acuză Guvernul de lipsă de onestitate

Preşedintele Traian Băsescu a acuzat, marţi, Guvernul de lipsă de onestitate, susţinând că, deşi se opune majorării salariilor profesorilor, pe masa şefului statului s-au aflat o Ordonanţă de majorare a salariilor managerilor de spitale, precum şi una care mărea de 4,4 ori salariile în ANL.

19 afișări
Imaginea articolului Băsescu acuză Guvernul de lipsă de onestitate

Băsescu acuză Guvernul de lipsă de onestitate (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele a declarat că vrea să facă o serie de comentarii despre onestitate. El a citat o declaraţie făcută de premierul Călin Popescu Tăriceanu în 20 iunie 2007, referitoare la majorarea pensiilor.

Declaraţia premierului, citată de preşedinte a fost: "Este ceea ce şi Guvernul îşi doreşte, dar, în acelaşi timp, trebuie să spun că ceea ce Parlamentul a fost pe punctul de a hotărî ieri nu putea fi pus în practică decât cu riscul aruncării întregii economii în aer şi a întregii evoluţii pozitive a economiei".

"Şi atunci economia României se prăbuşea, şi atunci intram în dezastru economic, dar după ce s-a înţeles cu partidele, lucrul a fost posibil", a spus Băsescu, plecând de la respectiva declaraţie a premierului.

Şeful statului a adăugat că, în baza acelei declaraţii a şefului Guvernului, a avut "inspiraţia sau neinspiraţia" să solicite fundamentarea creşterii pensiilor din punctul de vedere al susţinerii financiare.

"După ce a făcut aranjamente politice, lucrul a fost posibil, pentru că el era posibil", a spus Băsescu.

El a ţinut să dea asigurări, referitor la creşterea salariilor profesorilor, că "există resurse, problema este cine are prioritate, profesorii sau clientela politică".

Traian Băsescu a amintit, în contextul în care se referea la onestite, că a cerut o lege unitară a salarizării în domeniul public "când s-a propus creşterea explozivă a salariilor diplomaţilor".

"Nu s-a putut", a adăugat Băsescu, menţionând că abia în acest moment, când Guvernul a decis să blocheze creşterea salariilor profesorilor, s-a vorbit despre îngheţarea salariilor până la elaborarea unei legi unitare de salarizare în sistemul public.

Şeful statului a mai spus, referitor la onestitate, că săptămâna trecută a promulgat legea de aprobare a Ordonanţei 23/2007 care prevedea creşterea salariilor în domeniul sanitar între 21% şi 37%, menţionând că prin acest act normativ se acordă foarte multe sporuri managerilor de spitale.

"Aş putea trage concluzia că, după ce s-a făcut instalarea managerilor clientelari, s-au dat măriri de salarii pentru directori", a spus Băsescu.


Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici