Băsescu: Am reluat invitaţia adresată Papei, în general la astfel de invitaţii se răspunde pozitiv

Preşedintele Traian Băsescu, a declarat, duminică, la întoarcerea de la Roma, că în calitate de şef al statului a adresat o invitaţie Papei, în 2006, pentru a vizita România, pe care a reluat-o cu prilejul acestei vizite, adăugând că răspunsurile la astfel de invitaţii sunt în general pozitive.

15 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Am reluat invitaţia adresată Papei, în general la astfel de invitaţii se răspunde pozitiv

Băsescu: Am reluat invitaţia adresată Papei, în general la astfel de invitaţii se răspunde pozitiv (Imagine: Mediafax/AFP)

Jurnaliştii au cerut şefului statului detalii referitoare la invitaţia făcută Papei în contextul în care în România s-a discutat mult pe marginea unui comunicat referitor la invitarea Papei, emis de Patriarhie.

Preşedintele Traian Băsescu a răspuns că poziţia statului român, a preşedintelui, din acest punct de vedere "este cea firească".

"În 2006, eu, în calitate de şef al statului, am adresat Sfântului Părinte, tot în calitate de şef de stat, invitaţia de a vizita România, punct", a răspuns Băsescu, după care a adăugat că i-a adus aminte Suveranului Pontif, cu prilejul acestei vizite, de acea invitaţie.

Băsescu a fost întrebat ce răspuns a primit de la Papă, şeful statului precizând că "în general, la astfel de invitaţii se dau răspunsuri pozitive".

Înainte de a pleca în vizita oficială în Italia, preşedintele Traian Băsescu a avut o convorbire telefonică cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe care l-a anunţat că intenţionează să-i adreseze Papei invitaţia de a veni în România. Patriarhul Daniel l-a informat pe şeful statului că este necesar şi acordul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, aşa cum s-a procedat în 1999 la vizita Papei Ioan Paul al II-lea.

Ulterior, după întâlnirea şefului statului cu Suveranul Pontif, purtătorul de cuvânt al preşedintelui a anunţat că Traian Băsescu a reiterat cu acest prilej invitaţia transmisă oficial Sfântului Scaun în 2006 ca Papa Benedict al XVl-lea să facă o vizită în România.

În urma acestui anunţ, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a precizat că invitaţia de a vizita România lansată, sâmbătă, de preşedintele Băsescu Suveranului Pontif a fost făcută la nivel de stat, însă Patriarhul Daniel are nevoie de acordul Sfântului Sinod pentru a lansa invitaţia şi la nivel de biserică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici