Băsescu: Am văzut că astăzi doctor Ponta nu a dat decât vreo două instrucţiuni către Parchete

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, joi, că a văzut în cursul zilei că "doctor Ponta" a dat "vreo două instrucţiuni către Parchete", legat de CC şi de ancheta desfăşurată la Constanţa privind incidente la vot pe litoral.

1491 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Am văzut că astăzi doctor Ponta nu a dat decât vreo două instrucţiuni către Parchete

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Am văzut că astăzi doctor Ponta n-a dat decât vreo două instrucţiuni către Parchete - Parchetului General să se ocupe de Curtea Constituţională, ceea ce mie mi se pare dubios, pentru că am informaţii că un judecător al Curţii a cerut ca problemele Curţii să fie discutate în interior şi nu altfel şi o altă instrucţiune către parchete, legată de ancheta pe care o desfăşoară Parchetul de la Constanţa cu privire la nişte incidente la vot pe litoral", a spus Băsescu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul de campanie.

Traian Băsescu a adăugat că, în ceea ce-l priveşte, nu a spus niciodată public ca Parchetul să facă ceva, ci a prevenit asupra consecinţelor nerespectării legii.

"Eu niciodată nu mi-am permis să spun public: Parchetul General să facă ceva sau altceva. Am prevenit întotdeauna legat de respectarea legii şi de consecinţele nerespectării legii", a menţionat el.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că Monitorul Oficial a primit din partea Curţii Constituţionale (CC) "un înscris extrem de ciudat" drept rectificare la o decizie a Curţii deja parafată, care era semnat cu o bară, Parchetul General urmând să se pronunţe dacă acesta este un act fals.

"Monitorul Oficial a primit un înscris extrem de ciudat. Nu pot eu să spun dacă este fals sau nu, pentru că asta în mod sigur va spune Parchetul General. Eu pot să vă spun doar că secretarul general (al Guvernului – n.r.) m-a informat asupra faptului că a primit o adresă neobişnuită: nu era semnată de către Zegrean (preşedintele CC-n.r.), era semnată cu o bară şi includea un nou paragraf", a explicat primul-ministru.

El a arătat că este neobişnuit ca o corectură să aibă în vedere un întreg paragraf în loc de o literă sau o cifră.

"Eu i-am cerut secretarului general - având în vedere că legea spune foarte clar că răspunderea asupra a ceea ce se publică în Monitorul Oficial nu aparţine Monitorului, ci celui care a trimis adresa - şi am zis: «bun, dacă nu ne aparţine nouă răspunderea şi aparţine celui care a trimis adresa, publicaţi-o!» Cel care a trimis însă adresa...am înţeles din relatările media că cel puţin doi judecători ai Curţii Constituţionale le consideră ilegale. Eu nu ştiu să se fi întâlnit Curtea Constituţională, dar nu era sarcina Monitorului Oficial să verifice dacă s-a întrunit sau nu Curtea. E foarte clar însă că Parchetul General va trebui să vadă dacă sunt false acele adrese şi cine le-a falsificat", a spus Ponta, întrebat de jurnalişti dacă are cunoştinţă de vreo adresă falsă trimisă Executivului de Curtea Constituţională.

De asemenea, premierul Victor Ponta a făcut joi un apel la procurori să evite situaţiile ridicole, el dând exemplu în acest sens anchetarea manechinelor lui Radu Mazăre care au votat la referendum în costume de baie, premierul subliniind faptul că "bunul gust şi prostul gust" nu sunt consemnate în Codul Penal.

"Vreau să spun un lucru şi nu-l spun ca ministru interimar al Justiţiei, îl spun ca fost procuror. Mă aştept şi fac un apel la foştii mei colegi să evite pe cât posibil situaţiile ridicole. Nu mi s-a părut deloc amuzant, deşi probabil că este, să văd că sunt anchetate manechinele domnului Mazăre. Cred că procurorii din această ţară trebuie să prindă criminali, trebuie să prindă violatori, trebuie să ancheteze oameni corupţi, trebuie să ancheteze tâlhari, (pe-n.r.) manechinele lui Mazăre nu e nevoie să le ancheteze procurorii", a spus premierul, aflat la Ministerul Justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici