Băsescu: ANI a fost practic desfiinţată spre marea veselie a unora

Preşedintele Traian Băsescu a spus, marţi, în deschiderea consultărilor cu Guvernul, că, în urma deciziei CC, ANI a fost practic desfiinţată, "spre marea veselie a unora şi spre marele deserviciu făcut României", el adăugând că doreşte să audă punctul de vedere al miniştrilor asupra acestui subiect.

29 afișări
Imaginea articolului Băsescu: ANI a fost practic desfiinţată spre marea veselie a unora

Băsescu: ANI a fost practic desfiinţată spre marea veselie a unora (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

"Practic, ANI a fost desfiinţată prin hotărârea Curţii Constituţionale. Ea nu mai are atribuţiuni, spre marea veselie a unora şi spre marele deserviciu făcut României", a spus şeful statului.

Preşedintele a spus că doreşte să afle părerea miniştrilor pe această temă, deşi nu era un subiect în scrisoarea trimisă.

"România reuşise să se recredibilizeze în procesul de a elimina clauza de slavgardare pe justiţie şi, pe urmă, în procesul de a diminua timpul de monitorizare în faza în care ne aflăm acum, printre altele, şi prin funcţionarea ANI", a mai spus preşedintele.

Curtea Constituţională (CC) a constatat, săptămâna trecută, că anumite prevederi ale Legii privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate sunt neconstituţionale, inclusiv articolul 13 care stabileşte atribuţiile ANI, respectiv verificarea declaraţiilor de avere şi interese, controlul depunerii la termen a acestora, constatarea neconcordanţelor sau a nerespectării hotărârilor legale, constatarea incompatibilităţilor şi sesizarea organelor de urmărire penală, dar şi aplicarea sancţiunilor.

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, la Râmnicu Vâlcea, că Guvernul ar putea modifica prin Ordonanţă de Urgenţă Legea ANI, după ce Curtea Constituţională va redacta motivarea deciziei de a declara neconstituţionale mai multe articole din Legea privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici