Băsescu ar putea dizolva Parlamentul începând cu 7 decembrie - VIDEO

Şeful statului a declarat vineri, la RRA, că dacă Parlamentul nu va valida, până la prezidenţiale, două propuneri de guvern, Constituţia i-ar permite să dizolve Legislativul, începând cu 7 decembrie, dacă ar fi preşedinte în exerciţiu, dar că preferă să nu facă acest lucru.

140 afișări
Imaginea articolului Băsescu ar putea dizolva Parlamentul începând cu 7 decembrie - VIDEO

Băsescu ar putea dizolva Parlamentul începând cu 7 decembrie (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"Acest risc există, dar eu sper să nu se producă, pentru că nu trebuie create precedente în care atribuţiunile constituţionale ale unei dintre părţi să fie anulate de cealaltă parte. Cel puţin eu, având responsabilitatea să veghez la respectarea Constituţiei, nu voi permite crearea de precedente care anulează atribuţiuni ale unei părţi. Parlamentul are dreptul să se manifeste, partidele în plenul Parlamentului, iar preşedintele are dreptul să se manifeste desemnând prim-ministrul", a declarat Traian Băsescu.

El a afirmat, în aceeaşi emisiune, că dacă Parlamentul nu va valida şi o eventuală a doua propunere de guvern până la alegerile prezidenţiale, ar putea semna decretul de dizolvare a Parlamentului a doua zi după cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, respectiv pe 7 decembrie, în eventuala calitate a sa de preşedinte în exerciţiu.

"Am convingerea că am făcut o ofertă bună pentru ţară şi pentru partide prin desemnarea domnului Croitoru", a mai spus Băsescu.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici