Băsescu are mai multe variante la votul uninominal, în funcţie de rezultatul referendumului

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, la Cluj, că are mai multe variante în ceea ce priveşte votul uninominal, în funcţie de rezultatul referendumului din 25 noiembrie.

2 afișări
Imaginea articolului Băsescu are mai multe variante la votul uninominal, în funcţie de rezultatul referendumului

Băsescu are mai multe variante la votul uninominal, în funcţie de rezultatul referendumului

"În funcţie de reuşita referendmului, în funcţie de invalidare, dar cu o foarte largă discrepanţă, şi în funcţie de o foarte slabă participare. Toate aceste variante le am în vedere", a spus Traian Băsescu.

El a adăugat că dacă alegătorii vor spune "Nu" sistemului de vot pe care îl propune, va ţine cont de opţiunea lor, dar dacă vor spune " Da", se va lupta până la capăt "ca opţiunea românilor să fie respectată".

Băsescu a adăugat că un proiect de lege privind introducerea votului uninominal există şi că acesta va fi asumat "de un partid", începând cu 26 noiembrie.

"Eu nu am drept de iniţiativă legislativă. Odată introdus, este timp pentru dezbaterea publică. Proiectul ar trebui depus imediat după referendum, funcţie de rezultat", a spus Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici