Băsescu, aşteptat sâmbătă la canonizarea Mitropolitului Andrei Şaguna

Preşedintele Traian Băsescu este aşteptat, sâmbătă dimineaţă, la evenimentele de la Sibiu prilejuite de canonizarea Mitropolitului Andrei Şaguna, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse locale.

354 afișări
Imaginea articolului Băsescu, aşteptat sâmbătă la canonizarea Mitropolitului Andrei Şaguna

Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto/AFP)

Sursele au menţionat că şeful statului este aşteptat, sâmbătă, la Sibiu, manifestările prilejuite de canonizarea Mitropolitului Andrei Şaguna.

Aproape 400 de oficialităţi din întreaga ţară, peste 6.000 de credincioşi şi peste 500 de preoţi sunt aşteptaţi la aceste evenimente.

Mitropolitul Ardealului, IPS Laurenţiu Streza, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că peste 500 de preoţi vor participa, vineri şi sâmbătă, la slujbele oficiate cu ocazia proclamării canonizării Mitropolitului Andrei Şaguna, transmite corespodentul MEDIAFAX.

"Sâmbătă, la ora 8.30, se va face aici, la reşedinţa mitropolitană, înveşmântarea ierarhilor care participă la slujba de canonizare. Să ştiţi că nu sunt puţini. Sunt în jur de 50 de ierarhi străini şi români care vor oficia slujba. În biserică vor fi, în haine preoţeşti, peste 500 de preoţi, din toate parohiile noastre", a declarat IPS Laurenţiu Streza.

Reprezentanţii Mitropoliei Ardealului au anunţat că au confirmat participarea la eveniment liderul PSD, Victor Ponta, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, iar liderul PNG, Gigi Becali, a anunţat că "ar dori să vină".

De asemenea, premierul Emil Boc a cerut ca, joi dimineaţă, să îi mai fie trimisă o dată invitaţia la eveniment, fără a anunţa dacă va participa sau nu.

Sâmbătă, va avea loc ceremonia proclamării oficiale a canonizării Sf. Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici