Băsescu: Atitudinile publice ale multor politicieni nu arată că ar putea fi un parteneriat între noi

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus reprezentanţilor PDL că are în vedere o variantă de guvern care să permită îndeplinirea obiectivelor asumate la nivel internaţional, dar care să îi şi garanteze punerea în practică a angajamentelor pe care şi le-a luat în faţa cetăţenilor "având PDL în spate".

24 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Atitudinile publice ale multor politicieni nu arată că ar putea fi un parteneriat între noi

Băsescu: Atitudinile publice ale multor politicieni nu arată că ar putea fi un parteneriat între noi (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Pentru mine este o preocupare majoră: peste cinci milioane de români nu au votat Traian Băsescu, iar eu voi fi preşedintele tuturor românilor. Acest mandat este integral destinat românilor. Eu nu mai am obiective politice în 2014 şi obiectivul meu este să fiu preşedinte pentru fiecare român", a spus Băsescu, la întâlnirea cu delegaţia PDL.

Preşedintele a menţionat că are în vedere o variantă de Guvern care să permită atât îndeplinirea obiectivelor asumate la nivel internaţional, dar care să îi şi garanteze punerea în practică a angajamentelor pe care şi le-a luat în faţa cetăţenilor "având PDL-ul în spate".

"Eu nu mă voi putea justifica nici peste un an, nici peste doi, nici peste cinci ani în faţa românilor spunând «Păi, nu s-a întâmplat nimic pentru că am desemnat un premier care n-a avut nimic comun cu programul pe care eu l-am promovat în campanie»", a spus Băsescu.

El a precizat în acest context că nu le-a putut justifica românilor în această campanie de ce nu a îndeplinit angajamentele făcute în 2004.

"Mai ales că atitudinile publice ale multor politicieni nu dau semne că ar putea fi un parteneriat între mine şi ei. Cel puţin aceasta este interpretarea pe care eu o dau după declaraţiile publice dar şi după atitudinile la consultări", a adăugat Băsescu.

Consultările şefului statului cu partidele şi grupurile parlamentare s-au încheiat, miercuri, ultimii care au purtat discuţii cu preşedintele Traian Băsescu fiind cei de la PDL, care nu au făcut declaraţii presei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici