Băsescu: Avem prea multe dosare prost făcute de procurori

Preşedintele Traian Băsescu a reluat, miercuri, criticile făcute în trecut în legătură cu întârzierile în soluţionarea unor dosare din Justiţie, declarând că există prea multe dosare prost făcute de procurori sau deliberat întârziate de judecători.

26 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Avem prea multe dosare prost făcute de procurori

Băsescu: Avem prea multe dosare prost făcute de procurori şi deliberat întârziate de judecători (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful statului s-a întâlnit cu noua promoţie de magistraţi declaraţi admişi la examenul organizat de CSM.

"Nu o să ezit să o spun nici acum: avem prea multe dosare prost făcute de procurori şi avem prea multe dosare deliberat întârziate de judecători", a spus Băsescu.

El a adăugat că există prea multe situaţii în care un dosar este restituit procurorului "după un an şi jumătate, după un an", pe chestiuni de procedură.

"Asta înseamnă că judecătorul nu şi-a făcut treaba. Asta înseamnă că deliberat dosarul a fost întârziat pentru a nu se intra pe fond", a spus Băsescu.

Băsescu le-a spus tinerilor magistraţi că doreşte să le semnaleze o serie de lucruri, chiar şi cu riscul de a greşi, precizând însă că preşedintele României se poate exprima în legătură cu toate subiectele pe care le consideră importante.

În acest context, el le-a spus participanţilor la eveniment că, în opinia sa, un procuror ar trebui să verifice eventualele greşeli de procedură înainte de a trimite dosarul în instanţă şi de asemenea că un judecător ar trebui să sesizeze erorile de procedură la primul sau la al doilea termen şi nu să întârzie această pronunţare un an sau un an şi jumătate.

Şeful statului le-a urat tinerilor magistraţi succes în misiunea pe care o au de a reda încrederea justiţiabilului în faptul că, în momentul în care se adresează justiţiei din România, apelează la un sistem juridic european.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici