Băsescu, către Orban: Ne facem de... după care plecăm glorios în vacanţă

Traian Băsescu a declarat că moţiunea de cenzură nu va trece, iar efectul acesteia va fi doar ridiculizarea Opoziţiei în faţa electoratului, însă Ludovic Orban "trâmbiţează" succesul moţiunii. Fostul preşedinte spune că singura reuşită va fi "să ne facem de..., după care plecăm glorios în vacanţă".

5630 afișări
Imaginea articolului Băsescu, către Orban: Ne facem de... după care plecăm glorios în vacanţă

Băsescu, către Orban: Ne facem de... după care plecăm glorios în vacanţă

"Obiectiv, căderea Guvernului Dăncilă! Cu moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă avem o problemă. PSD-ul ne poate râde în nas după vot, chiar dacă Ludovic Orban declară zilnic la toate televiziunile că este în negocieri adânci dedicate reuşitei moţiunii. Foarte probabil, nouă, opoziţiei PNL, USR şi PMP, ne vor lipsi cam 50 – 70 voturi pentru a atinge cifra magică a reuşitei, adică 233 voturi, ceea ce ne va penibiliza inclusiv în faţa electoratului nostru într-un moment în care PSD-ul lui Dragnea este bine zdruncinat şi de evoluţia economică a ţării dar şi de cea de a doua condamnare a lui Dragnea. Printr-o moţiune de cenzură depusă după mintea lui Ludovic Orban, reuşim să-i facem cadou lui Dragnea o victorie politică în Parlament şi să scoatem PSD-ul din fundătura în care se află. Oricum, până la votul de la moţiune obiectivul este căderea Guvernului Dăncilă şi instalarea lui Ludovic Orban la Palatul Victoria", a scris, marţi, preşedintele de onoare al PMP, Traian Băsescu, pe Facebook.

Acesta a adăugat că votul de miercuri al moţiunii de cenzură, liderul PSD, Liviu Dragnea, va înregistra o victorie în Parlament, care va veni ca "o gură de oxigen pentru un PSD sufocat de propria-i mizerie".

"După moţiune obiectivul va fi să ne lingem rănile. Oricum, cu moţiunea l-am scos pe Dragnea din dificultate oferindu-i în mod nechibzuit o victorie consistentă în Parlament, în loc să-l lăsăm să se zbată în mocirla propriilor eşecuri şi a frământărilor interne din partid . Să vedeţi de miercuri seara propagandă PSD de marcare a victoriei la moţiune, care vine ca o gură de oxigen pentru un PSD sufocat de propria-i mizerie. Dar până atunci Ludovic Orban, în entuziasmul lui, îşi trâmbiţează pe toate televiziunile negocierile şi succesul moţiunii. Dar pasul următor, de după moţiune măi Ludovice? Care este pasul următor? Desigur, ne facem de rahat după care plecăm glorios în vacanţă. Oare de ce am dat PSD şansa unei victorii politice când se aflau în mare dificultate? Oricum,semnătura şi votul meu, susţin moţiunea. Dar oare vom avea voturi câte semnături sunt pe moţiune măi Ludovice? P.S. – Ludovice, dacă mă căutai, poate îţi dădeam un sfat care să te ajute să nu pari “inconştientul vesel” al politici româneşti", a completat Băsescu.

Moţiunea de cenzură a PNL este intitulată "Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!". În textul moţiunii, liberalii critică Exectivul pentru rata record a inflaţiei, de 5.4%, creşterea ROBOR şi tentativă de subordonare politică a magistraţilor.

Moţiunea de cenzură urmează să primească votul final în şedinţa de miercuri a plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, începând cu ora 14:00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici