Băsescu: Cei de la metrou îmi cereau medierea, ştiam ce se ascunde în spatele acestei solicitări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, la TVR1, că i s-a cerut medierea de către liderul de sindicat de la metrou, Ion Rădoi, pentru a fi atras în "scandalul" generat de greva de la metrou.

28 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Cei de la metrou îmi cereau medierea, ştiam ce se ascunde în spatele acestei solicitări

Băsescu: Cei de la metrou îmi cereau medierea, ştiam ce se ascunde în spatele acestei solicitări (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

"Cei de la metrou îmi cereau medierea. Mi-au trimis o scrisoare prin care îmi cereau să mediez. Ştiam ce se ascunde în spatele solicitării de mediere. Domnul Rădoi primise instrucţiuni de la şefii lui politici, de la PSD, să-l antreneze şi pe preşedinte în scandal. Sunt situaţii în care ţi se cere medierea pentru a fi atras într-o capcană", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus, în aceeaşi emisiune televizată, că liderii marilor sindicate veneau, vorbeau politicos, ascultau liniştiţi, iar când ieşeau din mediere "făceau nişte declaraţii, de zici că nu ştiu ce război a fost acolo".

Băsescu a menţionat că sunt foarte multe medieri în care, pur şi simplu, realizează că una din părţi nu are dreptate, dar nu are ce să facă, pentru că rămâne inflexibilă.

"Eu cred că ar trebui ca, atunci când se solicită o mediere, preşedintele să aibă puterea de a decide cine are dreptate sau care este soluţia. Sigur, asta ar însemna puteri excesive date preşedintelui. Ori se desfiinţează instituţia medierii, practic imposibil, ori se clarifică până unde poate merge preşedintele cu medierea", a mai spus Traian Băsescu.

Angajaţii de la metrou au intrat marţi în grevă generală, cerând majorarea salariile. Tribunalul Bucureşti a decis miercuri că protestul este nelegal şi a dispus încetarea grevei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici