Băsescu: Chestia cu şase luni ar fi fost interesantă şi pentru dosarul Flota

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Cotroceni, după ce a cerut ziariştilor să închidă camerele, că restrângerea anchetei la doar 6 luni, prevăzută în modificările CPP şi CP "ar fi fost interesantă şi pentru dosarul Flota", precizând însă că interesul său este ca dosarul să fie lămurit.

5 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Chestia cu şase luni ar fi fost interesantă şi pentru dosarul Flota

Băsescu: Chestia cu şase luni ar fi fost interesantă şi pentru dosarul Flota

Băsescu a susţinut o declaraţie de presă, marţi, la Cotroceni, în care a anunţat că a cerut Parlamentului reexaminarea Legii de aprobare a OUG 60/2006 pentru modificarea CPP şi a CP, în sensul păstrării intacte a prevederilor din ordonanţă. El a spus că respectivele modificări îi favorizează pe cei cercetaţi pentru infracţiuni şi în acelaşi timp obstrucţionează procesul de justiţie.

Şeful statului a criticat în declaraţia sa modificările potrivit cărora o anchetă nu poate dura mai mult de 6 luni decât în cazuri speciale.

Potrivit lui Băsescu, dacă ar fi promulgat aceste modificări, restrângând durata unei anchete la maximum 6 luni, ar fi ieşit de sub urmărire penală Dinu Patriciu, Ovidiu Tender, Radu Mazăre, Adrian Năstase, Codruţ Şereş, Decebal Traian Remeş, Paul Păcuraru, Zsolt Nagy, Tudor Chiuariu şi Şerban Mihăilescu.

La finalul declaraţiei, Băsescu le-a cerut jurnaliştilor să îşi închidă camerele de luat vederi pentru a le face o precizare. După ce i-a întrebat dacă şi-au închis camerele, Băsescu le-a spus că restrângerea anchetei la o perioadă de maximum 6 luni, aşa cum se prevede în legea primită de la Parlament, ar fi fost interesantă şi în cazul dosarului Flota, menţionând însă că interesul său este ca respectivul dosar să fie lămurit de justiţie.

"Chestia cu 6 luni, vă rog să mă credeţi, ar fi fost interesantă şi pentru dosarul Flota, dar interesul meu este ca acest dosar să fie lămurit de procurori şi în instanţă. Aş vrea să-i văd şi pe ceilalţi care beneficiază de acest lucru cum strigă că este nedreaptă prevederea din noul Cod Penal de a avea dreptul de a face urmărire penală doar 6 luni", a spus Băsescu, arătând ziariştilor o hârtie pe care erau scrise numele celor menţionaţi în timpul declaraţiei.

După aceste cuvinte, Traian Băsescu a spus că a dorit să precizeze acest lucru şi le-a urat ziariştilor "o seară bună".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici