Băsescu: Cioloş a acceptat angajamentele populiste ale partidelor cu preţul susţinerii în Parlament

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, vineri, că premierul Dacian Cioloş a acceptat „angajamentele imprudente şi populiste” ale PSD+UNPR+ALDE şi PNL, cu preţul susţinerii în Parlament, afirmând că nu şi-ar dori ca „Guvernul schimbării să fie doar o victimă a politicienilor”.

422 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Cioloş a acceptat angajamentele populiste ale partidelor cu preţul susţinerii în Parlament

Traian Băsescu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Guvernul, doar o victimă? Nimic nou ca viziune bugetară. Toate angajamentele imprudente şi populiste ale PSD+UNPR+ALDE şi PNL au fost acceptate de Dacian Cioloş ca preţ al susţinerii în Parlament. În fapt, Dr. Ponta, Dragnea şi Gorghiu vor guverna şi în 2016, dar nu direct, ci prin <<tehnocraţi>>”, a comentat Traian Băsescu, pe Facebook.

Traian Băsescu a susţinut că „renunţarea la politicile pro-ciclice, relansarea investiţiilor şi implicit dezvoltarea ţării, crearea de noi locuri de muncă, Programul de Convergenţă, Obiectivul pe Termen Mediu, reforme structurale, aderarea la moneda unică vor rămîne doar simple priorităţi enunţate”, din nou amînate inclusiv de “tehnocraţi”.

Băsescu pune sub semnul întrebării utilitatea Guvernului de tehnocraţi.

"Şi, dacă este doar un instrument de a pune în aplicare un program stabilit de politicieni fără a putea guverna pe baza priorităţilor reale ale ţării, la ce bun un guvern de „tehnocraţi”?”, se întreabă Traian Băsescu.

"Poate pentru a avea cui pune în spate dezastrul dezechilibrelor macroeconomice şi a creşterii rapide a datoriei publice ce se prefigurează pentru anul 2017 sau pentru justificarea eşecurilor integrării într-o Uniune Europeană ce va intra într-un proces rapid de reaşezare a propriilor valori”, adaugă fostul şef de stat.

Traian Băsescu mai afirmă că nu şi-ar dori ca „Guvernul schimbării să fie doar o victimă a politicienilor”.

Traian Băsescu este cel care l-a susţinut pe Dacian Cioloş ca propunere a României pentru postul de comisar european, în 2010. Fost ministru al Agriculturii în Cabinetul Tăriceanu, Cioloş a devenit comisar în executivul european condus de Jose Manuel Barroso, la 9 februarie 2010.

În 2014, după alegerile pentru Parlamentul European şi odată cu încheierea mandatului Comisiei Europene conduse de Barroso, Traian Băsescu, preşedinte în funcţie, a insistat ca Guvernul condus de Victor Ponta să-l susţină pe Dacian Cioloş pentru un nou mandat de comisar european pentru agricultură. Guvernul de la Bucureşti a propus-o însă pe Corina Creţu, care a devenit comisar european pentru Dezvoltare Regională.

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici