Băsescu: Coaliţia de guvernare PDL-PSD, o soluţie cu pierderi politice uriaşe

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la B1 TV, că formarea coaliţiei de guvernare PDL-PSD a fost pentru el o soluţie cu "pierderi politice uriaşe", electoratul său fiind în mare măsură potrivnic PSD.

25 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Coaliţia de guvernare PDL-PSD, o soluţie cu pierderi politice uriaşe

Băsescu: Coaliţia de guvernare PDL-PSD, o soluţie cu pierderi politice uriaşe

El a declarat, răspunzând unei întrebări, că formarea coaliţiei PSD- PDL este greu de explicat electoratului.

"Eu aici am problemele mele politice, categoric. Din '92 şi până acum am fost un adversar neîmpăcat al PSD. «Şi ai noştri şi noi cu ai lor», dar poate că în intervalul acesta de 16 ani ne-am epuizat potenţialul de ură şi nu mai avem ce ne spune rău", a spus Băsescu, menţionând totuşi că "dragoste nu o să fie niciodată".

"Poate conjunctura ne-a adus aici, pe un program care încă mai trebuie ajustat, dar politic, sigur, este greu de explicat", a spus Băsescu.

Preşedintele a arătat că, pentru el, coaliţia PSD-PDL "a fost o soluţie cu pierderi enorme".

"Electoratul meu este anti-PSD. Cred că în momentul de faţă mai mult de 80% din electoratul meu nu mai este electoratul meu, văzând în mine omul care a făcut maximul compromis politic. Pe de altă parte, obligaţia mea era să dau un guvern solid României şi în perspectiva intrării în perioada de criză (...) Putea fi interesul meu să continui să îmi scot ochii cu PSD-ul sau să spun «măi, oameni buni, ia veniţi încoace, faceţi un guvern puternic, cu care să treceţi criza, dar în paralel să reformaţi ţara", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici