Băsescu: Dacă Miclea ar mai fi rezistat ca ministru, eram mai departe cu reforma în educaţie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că regretă faptul că Mircea Miclea nu a rezistat mai mult în funcţia de ministru al învăţământului, "pentru că, în mod cert, eram mai departe cu reforma din educaţie".

106 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Dacă Miclea ar mai fi rezistat ca ministru, eram mai departe cu reforma în educaţie

Băsescu: Dacă Miclea ar mai fi rezistat ca ministru, eram mai departe cu reforma în educaţie (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful statului a făcut această declaraţie la întâlnirea pe care a avut-o, la Cotroceni, cu reprezentanţii federaţiilor sindicale din educaţie, eveniment la care aceştia i-au însuşit, prin semnare, Strategia privind reforma în educaţie.

Strategia a fost elaborată plecând de la Pactul Naţional pentru educaţie, de fostul ministru al Învăţământului, Mircea Miclea, preşedinte al comisiei prezidenţiale pentru educaţie.

Băsescu a menţionat că în strategie se regăsesc punctele de vedere transmise de unele organizaţii semnatare ale pactului, care au decis să îşi trimită la Cotroceni observaţiile.

Şeful statului a ţinut, însă, să menţioneze că dincolo de aceste contribuţii, asamblarea şi conceptul de fond al strategiei aparţin profesorului Mircea Miclea.

"Îmi pare rău că nu a rezistat să fi fost ministru al Educaţiei, pentru că în mod cert eram mai departe cu reforma", a spus Băsescu, referindu-se la Mircea Miclea, pe care l-a caracterizat - având în vedere că acesta şi-a dat demisia din funcţia de ministru, pentru că a considerat insuficientă alocarea pentru învăţământ de la buget - ca fiind "un exemplu de verticalitate".

"Dacă mai stătea puţin, se obţineau ( procentele din PIB pentru educaţie, pe care Mircea Miclea le solicitase, nr )... Îmi amintesc bine discuţiile cu 5%, de la guvern. Dacă mai stătea puţin, atunci o rezolvam", a mai spus preşedintele Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici