Băsescu: Dacă nu îi este alterată calitatea de probă în instanţă, voi face public avizul INEC

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, că, dacă nu îi este alterată calitatea de probă în instanţă, va face public avizul INEC, menţionând totodată că a cerut o expertiză a filmării de la Ploieşti şi în străinătate.

24 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Dacă nu îi este alterată calitatea de probă în instanţă, voi face public avizul INEC

Băsescu: Dacă nu îi este alterată calitatea de probă în instanţă, voi face public avizul INEC (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

"Vreau să văd dacă-l mai pot utiliza pe urmă în dosarul pentru care am depus deja la instanţă plângere împotriva lui Dinu Patriciu. Dacă nu alterează valoarea ei pentru instanţă, mâine (joi - n.r.) o fac publică. Nu am niciun motiv să nu o fac", a declarat Traian Băsescu.

El a precizat că pe document se specifică faptul că alterările apar în multe locuri, dar şi că este interzisă multiplicarea.

"Nu ştiu de ce este interzisă", a adăugat Băsescu.

Şeful statului a afirmat că a primit avizul cu adresă semnată de directorul INEC şi că în acesta se susţine că nu este vorba despre o lovitură.

"Am cerut o expertiză şi în străinătate, exact pe filmuleţul luat din Gardianul şi am făcut şi trimitere de unde poate fi luat din România. Sper, zilele următoare, să vină şi aceea", a mai spus Băsescu.

Anterior, preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că potrivit INEC, înregistrarea de la Ploieşti conţine elemente de editare computerizată în sensul alterării integrităţii, nu e autentică şi nici nu reprezintă o copie realizată cu acurateţe a unei înregistrări autentice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici