Băsescu: Dacă PMP intră în logica partidelor vechi, nu înseamnă un progres pentru ţară

Preşedintele Băsescu a declarat sâmbătă că, dacă Fundaţia Mişcarea Populară şi PMP intră "în logica partidelor vechi", acest lucru "nu înseamnă un progres pentru ţară", el arătând că "logica creării" acestui partid a fost aceea de a continua procesele de reformă şi consolidarea statului de drept.

370 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Dacă PMP intră în logica partidelor vechi, nu înseamnă un progres pentru ţară

Băsescu: Dacă PMP intră în logica partidelor vechi, nu înseamnă un progres pentru ţară (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Băsescu a făcut această precizare la o manifestare a Fundaţiei Mişcarea Populară la care au participat primari simpatizanţi ai fundaţiei, printre care şi primarul Clujului, Emil Boc.

"Şi pentru că aici se află şi domnul preşedinte Tomac şi doamna Elena Udrea şi candidaţi la europarlamentare, domnul Preda, domnul Baconschi, domnul Funeriu, vreau să înţelegi că, dacă această fundaţie şi acest nou partid intră în logica partidelor vechi, nu înseamnă un progres pentru ţară! Logica creării acestei fundaţii şi al acestui partid a fost să fie un partid care să continue procesele de reformă şi să consolideze statul de drept, un partid care are capacitatea să înţeleagă că funcţionarea instituţiilor statului şi fără influenţă politică şi numai cu lege este esenţa unui stat de drept. Mi-aş fi dorit să se întâmple până acum, dar nu a mers nici chiar pe timpul PDL-ului lui Emil (Boc - n.r.)", a spus Băsescu în aplauzele celor prezenţi.

El a susţinut că nu trebuie puşi directori în direcţiile sanitare sau în spitale pe bază de carnet de partid, ci aceste funcţii trebuie ocupate de profesionişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici