Băsescu: Dacă trece moţiunea, voi încerca formarea unui guvern PD-PNL-PLD

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seara, într-o emisiune a postului public de televiziune, că, dacă moţiunea de cenzură iniţiată de PSD va fi adoptată, va încerca formarea unui guvern PD-PNL-PLD.

2 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Dacă trece moţiunea, voi încerca formarea unui guvern PD-PNL-PLD

Băsescu: Dacă trece moţiunea, voi încerca formarea unui guvern PD-PNL-PLD

Băsescu a menţionat că, dacă moţiunea va trece, va chema partidele la consultări pentru a identifica împreună un premier care să prezinte Parlamentului un guvern de centru-dreapta PD-PNL-PLD. El a mai spus că aceasta ar fi şansă ca PNL şi PLD să se reconcilieze.

"Cu certitudine că opţiunea mea va fi un premier PD", a anunţat Traian Băsescu. El a adăugat însă că realizarea unui Executiv PD-PNL-PLD ar putea echivala cu refacerea Alianţei D.A., iar în aceste condiţii, conform Protocolului alianţei, ar fi obligat să numească un prim-ministru liberal.

"Dacă va cădea Guvernul, avem formulă să venim cu o soluţie democratică", a dat asigurări şeful statului.

El a adăugat că moţiunea de cenzură este un exerciţiu care face parte din democraţie. "Dacă nu aş şti că este o defulare a problemelor interne din PSD, aş aprecia-o", a mai spus el.

Băsescu a spus că "e discutabil dacă trece" moţiunea.

"Dacă trece, nimeni nu trebuie să spere, sau să gândească sau să facă socoteli că eu voi face tipul de angjamente pe care le-a făcut Tăriceanu cu Hrebenciuc, cu Iliescu sau cu Geoană", a ţinut să menţioneze preşedintele.

Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu a prezentat, joi, în faţa plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului, textul moţiunii de cenzură iniţiată împotriva Guvernului Tăriceanu 2 şi intitulată "1000 de zile de haos. Sfârşitul guvernării de dreapta". Dezbaterea şi votarea moţiunii vor avea loc în 3 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici