Băsescu: Declararea unilaterală a independenţei Kosovo - un act ilegal

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la începutul întâlnirii cu reprezentanţii partidelor parlamentare, că declararea unilaterală a independenţei Kosovo este un act pe care România îl consideră "ilegal" şi a precizat că orice comparaţie între Kosovo şi România este lipsită de fundament.

3 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Declararea unilaterală a independenţei Kosovo - un act ilegal

Băsescu: Declararea unilaterală a independenţei Kosovo - un act ilegal

La întânirea de la Cotroceni participă premierul Călin Popescu Tăriceanu, Puiu Haşotti (PNL), Emil Boc, Gheorghe Flutur (PDL), Mircea Geoană, Titus Corlăţean (PSD), Corneliu Vadim Tudor, Lucian Bolcaş, Ilie Ilaşcu (PRM), Marko Bela, Kelemen Hunor (UDMR) şi Varujan Pambuccian (Grupul minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară).

Băsescu le-a spus reprezentanţilor partidelor că poziţia României faţă de problema Kosovo, exprimată la Consiliul European din decembrie 2007, precum şi poziţiile exprimate pe acelaşi subiect de către şeful statului şi premier rămân neschimbate.

Şeful statului a mai spus că doreşte să atragă atenţia liderilor partidelor ca, prin declaraţiile pe care aceştia le vor da, să nu creeze tensiuni în mod nefondat.

"Plec de la premisa că orice comparaţie dintre Kosovo şi România este lipsită de fundament", a spus Băsescu, precizând că în România minorităţile se bucură de foarte multe drepturi, în timp ce în Kosovo s-a refuzat orice recunoaştere a minorităţilor.

Băsescu a ţinut să menţioneze că România este stat membru UE şi NATO, una dintre condiţiile esenţiale ale acestui statut fiind respectarea integrităţii teritoriale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici